Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Armentrout: Visszatérés

2018. március 21. - BBerni86

Misztikus, szerelmes, küzdős, félistenes.

Seth nem sok dologban leli örömét. Hogy is tehetné, amikor Apollón minden parancsára ugrania kell? Nagy nőcsábász, élő legenda, egy apollüon – mégis, boldogtalan. A legújabb parancsa, hogy keressen meg egy halandót és vigye biztos helyre: mert a kérdéses személy egy félisten, akire nagy szükség lesz az elkövetkezendő háborúban a titánok ellen. Vadásznak rá, és sebezhető, amíg nem bontakozik ki az ereje. Seth döbbenetére a félisten semmit nem tud saját igazi természetéről, és mellesleg egy bombázó is. Josie még fel sem eszmélt a döbbenetből, amit a dögös idegen meséje keltett istenekről és háborúkról, már szörnyek járnak a nyomában és az életéért kell futnia. A páros egyre közelebb kerül egymáshoz a kényszerű út alatt, de Josie isteni apja és Seth múltja is közéjük állhat még.

Az egyik sikerszerzője a Könyvmolyképzőnek egyértelműen Armentrout lett. Sorra jönnek ki a szimpla romantikus regényei is, de a misztikus ifjúsági szerelmes több sorozatban is kelendő lett. Az utóbbi fél évben kettőt is beindítottak: a démonos nekem is nagyon tetszett, annak már nagyon várom a folytatását is.

És itt van a titános, görög istenes első része is, ami nem tetszett annyira. Ok, minden benne van, amivel az írónő főzni szokott.visszateres.jpg

1: a hősnő tipikus YA karakter, akinek fogalma sincs róla, mennyire különleges. Természetesen gyönyörű. Nagy erő szunnyad benne, amit majd elkezd használni is, hogy megvédhesse magát is, de elsősorban másokat, mert nagyon jó a szíve is. Azt említenem se kell, hogy az igaz szerelem is betoppan az életébe, de lesz pár akadály a happy end feliratig.

2: a hős is ugyanazt a típust képviseli, mint az írónő másik sorozataiban. Erősebb a többségnél, sőt, egyenesen különleges a származása miatt. Van benne egy rosszfiús sárm is, ami a neveltetéséből és egy fájó régi emlékből fakad. Azt már mondtam, hogy ő a legjóképűbb a regényben? Mert így van! Ha nem teszem hozzá a nevet, akkor ember legyen a talpán, aki ebből kitalálja, melyik Armentrout regény férfi hősére gondolok!

3: természetfeletti vészhelyzet, mágikus szálakkal. Itt a görög mitológia kap egy kis modernizálást, de ebben finnyás vagyok, és nem tudom erre azt mondani, hogy telitalálat. Van benne ötlet, de korántsem annyi, mint egy Percy Jackson kötetben. Aminek okához vesd tekinteted, nyájas olvasóm a 4-es pontra!

4: a cselekmény ugyan tartalmaz akciót, kalandokat és mágiát – nem is válik unalmassá – de a legfontosabb szál a szerelmi. A nagy rejtély itt nem a gonosz terve, hanem Seth titokzatos múltja, ami a szerelmi életéhez is nagyon kötődik. Ahogy a fő feszültséget sem a titánok okozzák, hanem hogy Seth és Josie mire kezdik egymásról szaggatni a ruhát.

Akinek az írónő stílusa tetszik, bátran próbálkozhat ezzel a sorozattal is. Ugyanolyan a humora, a románc, csak angyalok és démonok, űrlények helyett most istenek vannak.

 

Értékelés (Visszatérés) – mint ifjúsági fantasy: 75% van benne szerelmi szál, hangsúlyosan, de mellette kalandos és izgalmas története is van, amely a görög mitológiából is merít. Kiszámítható szálak akadnak, de humorral kompenzál az írónő. Olvasmányos, szórakoztató, és akár feminista olvasata is lehet. Szubjektíven: 70% a humora tetszett még akkor is, ha messze nem olyan kreatív a görög mitológia terén, mint Rick Riordan és Percy Jackson. A szereplő szerethetőek, még akkor is, ha Josie tipikus YA hősnő, Seth meg balhé álomfiú.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1913764844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása