Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Adams: No exit

2018. június 24. - BBerni86

Vasárnap, így egy regény csavarjaira megint fény derül!

Ez pedig Taylor Adams No exit című kötete lesz.no2.jpg

Darby tehát megáll a hóviharban az autós pihenőnél, ahol már vannak négyen. Ashley egy huszonéves fiatalember, aki mérnöknek tanul, és nagy dumás. Ed egy idős állatorvos, aki az alkohol miatt vesztette el a családját, most reménykedik, hátha a családi összejövetelen békülhet a nejével és a fiaival. Lars egy 19 éves, rendetlen fiú, akiben van valami fenyegető. Sandi Ed rokona, akivel együtt tartanak a családi ünnepre. Unatkoznak, beszélgetnek, próbálják kitölteni az időt.

Miután Darby az egyikük kocsijában megtalálja az elrabolt Jay-t, már máshogy kérdezgeti a többieket, míg a kislány a kapott szerszámmal igyekszik kiszabadítani magát odakint. Rá akar jönni, melyikük a gyerekrabló. A tippje Lars. Kicsalja a mosdóba Ashley-t, és elmondja, mi van Lars kocsijában. Az a terve, ketten együtt legyűrik Larsot, és hívják a rendőrséget. De Ashley elbénázza az esélyük, mást kell kitalálni.

Lars kocsijából akar a lány fegyvert keresni, és kiderül, van valahol egy szögbelövő. Azzal lőtték át a kicsi kezét, amikor fegyelmezni akarták. Darby ledöbben: többes szám? Kiderül, ketten rabolták el. Mire teljes egészében felfoghatná, már jön is utána Lars és Ashley. Akik testvérek, és most rá vadásznak. Vissza kell mennie velük a házba, és úgy tenni, mintha semmi se történt volna. Vagy Ed és Sandi is a halállistára kerül.

Ashley megtalálja az alkalmat, hogy elmondja a lánynak, ez egy emberrablás váltságdíjért. Ha úgy tesz, mintha semmi se történt volna, mindenki mehet a maga útjára, és senkinek se esik baja. De erre már Darby rájött, hogy Ashley úgy hazudik, mint a vízfolyás. Patt helyzet alakul ki, amit bonyolít, hogy Jay közben kivágta magát a ketrecből, és igyekszik megszökni.

Hajsza az erdőben. De a két lány nem tud megszökni, kénytelenek visszamenni a pihenőhöz, ahol Sandi és Ed mellett elbarikádozzák magukat. Amikor Jay ismerősnek találja Sandi-t, Darby igyekszik kikérdezni őket. Túl későn jön rá, hogy ők is benne vannak az ügyben. A mosdóba próbálnak elbújni mindenki elől.

Közben a visszaérő Ashley új tervet dolgoz ki. Végez az unokatestvérekkel (Ed ártatlan áldozat, őt csak alibiből cipelte el Sandi), és fel akar gyújtani mindent. De Jay kell neki. Darby az ablakon szökik előle, az utolsó működő kocsi kulcsát is elszórva. Menekülnek, térerőt keresnek. SMS-ban sikerül értesíteni a rendőrséget, már csak félórát kell kitartani.

Ashley elkapja őket. A rendőrségről nem tud, de a kulcsok kellenek neki. Kínozni kezdi érte a lányt, aki már csak a kislányt akarja innen kimenteni. Neki teremti meg az alkalmat a szökésre, ha ehhez fel is kell áldoznia az ujjait, amelyeket Ashley az ajtó zsanérjaiba zúzott össze. A bicskájával végez Larssal, és rohannak.

Ashley a testvéréért nagyon meg akarja ölni. Agyonlőné. Üldözés, dulakodás és az igazság is kiderül: Sandi volt a buszsofőr, aki rendszeresen hordta iskolába a kislányt. A szülei nagyon gazdagok, váltságdíjat akart. A társa Ashley lett, akinek a családi cég megmentésére kellett a pénz. De balul sült el a terv, a biztos ház kulcsait személyesen kellett átadni. Azért voltak most itt, de behavazódtak és megjelent Darby is. Ashley már nem Sandi tervét követi, túl sok nyom maradt hátra. Egy pedofil szexrabszolga hálózatba akarta eladni a lányt.

A rendőrök kiérnek, de tévedésből a lányt kapják el, aki éppen felülkerekedett a küzdelemben, és fegyvert fogott Ashley-re. Ashley kihasználja a lehetőséget, és végez a rendőrrel, majd készül Darby megölésére is. Jay veszi fel a leesett pisztolyt, és lövi le elrablóját.

A kiérkező rendőrség viszi őket a kórházba.

Hónapokkal később a felgyógyult Jay és szülei köszönik meg a lánynak, mindazt, amit tett.

Megírva jobban volt, én elég vázlatosra vettem. De azért az talán látszik belőle, hogy cselekménygazdag és fordulatos sztori volt.

Nekem tetszett is, talán Ashley karaktere jobban ki lehetett volna bontva - engem érdekelt volna, hogyan lett ilyen szociopata. De igazából jó volt így is.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6814061219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.25. 23:00:53

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása