Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

van Dyken: A csábítás szabályai

Szárnysegéd Bt.1.

2018. augusztus 16. - BBerni86

Szerelmes, csábítós, egymásba veszős.

Ian az egyetem királya: pokolian jóképű és gazdag is, olyan testtel, hogy a lányok szabályosan a lába elé vetik maguk. Ian alaposan ki is élvezi a helyzetét. Mellette legjobb barátjával vállalkozást vezet: önbizalomhiányos lányoknak segítenek összejönni a kiszemelt sráccal. Ian komoly szabályokat is hozott, hogy a magánélet és a munka ne keveredjen. Csak éppen besétál az életébe a röplabdázó, stréber, fiús Blake, aki valamit megmozgat benne már a kezdetektől. Amikor pedig a fiús ruhák helyett lányos holmik kerülnek a bombázóvá alakuló lányra, a_csabitas_szabalyai.jpgakire a kiszemelt kosaras is szemet vet, Ian a legnagyobb szabályát készül felrúgni: ügyféllel soha ne jöjj össze! A lány megtartásához azonban nem elég a külső, a fiúnak meg kell nyílnia élete töréspontjáról is, ami sokkal nehezebb feladat, mint eddig bármi.

Még csak három regényt olvastam Rachel van Dyken írónőtől – magyarul különben ennyi jelent meg tőle – de már észrevettem pár sémát. Ami jó, ha ez bejön az olvasónak, kevésbé, ha szeretne új fordulatokat is a szerzőtől, nem csak ugyanazt olvasni kicsit másképpen.

Ki is pontoztam ezeket, hiszen az Egyetlen 1-2 és a Szárnysegéd Bt. első része is közös az alábbiakban:

1: a főszereplő srác mesebelien tökéletes. Magas, sportos, természetesen görög istenhez foghatóan jóképű, és gazdag is. Amit általában titkol, nem a pénzével akar barátokat nyerni. Valamely területen kiemelkedő: háromból kettő sztársportoló volt, a harmadik popsztár. A lányok nyomultak rájuk, éltek is a lehetőségekkel, míg be nem sétált a nagy Ő. Aki miatt a vadászó oroszlánból doromboló házimacska lett. A Szárnysegéd Bt. második részének leendő hőse, Lex is pont ilyen. Csak nála a valamiben szuper, az esze lesz. Tökéletes kinézete mellett számítógépes zseni. Honnan tudom? Ő Ian legjobb haverja, már itt fontos mellékszereplő.

2: a hősnő a gyönyörű naiva szegényebb családból, akinek időbe telik kinyílni. Ártatlan, kedves, jó tanuló, csak nem tudja használni a külsejét. A szuper srác mellett azonban dögös csaj is lesz, akiért többen is tepernek. De a főszereplő veszi el a szüzességét, és egy félreértés után jön a nagy szerelem, eddig háromból kettő jegygyűrűt is kapott, és szerintem e sorozat folytatásában Blake ujjára is felkerül a méregdrága gyémánt.

3: egy betegség tragédiája hozza a drámát. Eddig volt súlyos balesetbe megtört első nagy szerelem, komoly szívbetegség és rák. Ian is kapott egy testi – lelki traumát. Az NFL legígéretesebb újonca hősiesen félrelökött egy kisfiút egy autó elől, így viszont őt csapták el. A lába szétment, máig fáj neki, de az igazi seb a foci elvesztése volt.

4: a kínokra a probléma: a szerelem. Tulajdonképpen Ian irigylésre méltó életet él, mindene megvan. Mégsem boldog. Majd jön Blake, és minden a helyére kerül.

Lehetne újabb pont, hogy pontosan betartja a romantikus zsáner szerkezetét, de ez annyira tipikus, hogy feleslegesnek látom kiírni. Egymást megismerő, vonzódó szereplők nehezen összejönnek, boldogok, félreértés miatt szakítás, majd nagy gesztussal békülés és happy end.

Akár ki is akaszthatna, amiért ennyire mese és tipikus, de van Dyken stílusa olvastatja. Az Egyetlen drámai hangnemet kapott, ez flörtös, szexis lett, minimális drámai felhanggal.

El voltam vele, de nekem a dráma jobban fekszik – az Egyetlen két részét jobban szerettem.

 

A csábítás szabályai - Mint new adult: 60% tökéletes szereplők, humoros hangnem. A szerelem a középpontja.

Szubjektíven: 50% az elején még viccesnek találtam, de aztán túl szerelmes lett. Hol a dráma?

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1614181325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása