Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Mire várunk?

King&King: Csipkerózsikák

2018. augusztus 31. - BBerni86

Úgy tűnik, a King család ereiben vér helyett tinta folyik. Joe Hill az apja neve nélkül is sikeres horror- és thrillerszerző, és most színre lép Owen King is.

Szerzők: Stephen és Owen King, ahogy fentebb már elárultam, apa és fia páros. Az öreget nem kell bemutatni senkinek, a fiúnak meg ez a bemutatkozása. Olvastam tőle egy idézetet, amivel nem nyerte el a szimpátiám. A Csipkerózsikák kapcsán nyilatkozta, hogy szerinte ez inkább fantasy, mint horror. Mert ugyan vannak benne gyilkosságok, emberek tépik szét egymást benne, de nincsenek benne se bohócok, se baltás szállodások. Talán csak humorizálni akart, de nekem ez nem jött be, Owen.

Cím: Csipkerózsikák220px-sleeping_beauties_novel.png

A történet: bolygónk minden nője álomba merül egy gubószerű képződménybe. Ha megpróbálják őket kiszedni, kivágni és felébreszteni, magukhoz térve megvadulnak és átmennek ön- és közveszélyes gyilkológépbe. Egy nő a kivétel, az egykori fegyenc Eve, aki nem aludt el. Mihez kezdenek most a férfiak? Milyen egy csak férfiakból álló társadalom?

Megjelenés: 2018 ősz vége, valószínűleg november.

Miért várós?

  • Ez az új Stephen King könyv. Van akkora név, hogy a gyengébb regények ellenére is esemény legyen egy-egy új regénye. Most különben a nevével fémjelzett Castle Rock nagyon megy, ami jó előjel, van még ötlete és tehetsége bőven.
  • A Hatalom nő uralta társadalmi képe után kíváncsi leszek erre, mint alternatívára. Vajon mennyire a női mozgalmak kiszolgálója vagy éppen ellenpontja?
  • Kevés horror van a piacon, így mindig örülök egy újabb kötetnek.

Poén lenne, ha ezt mesélném el nektek karácsonyra? Jó, lehet, hogy az ünnepekre még se időzítem, de biztosan elolvasom majd, és nektek is elmesélem, hogy tetszett.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4114208445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása