Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2018. szeptember 12. - BBerni86

A szektorokba zárt 9-36 ezer ember a túlélésre számíthat, luxuskörülményekre nem. Ágyak nincsenek, a szerencsések legfeljebb a metrókocsikban hajthatják álomra a fejüket. A föld alatti raktárakban ládákba csomagolt egészségügyi sátrak és paravánok várják a III. világháború kezdetét. Élelmiszerkészletet badarság lenne felhalmozni, ezért atomháború elől menekülve mindenki lakjon jól otthon. (Kordos – Kecskeméti: Tilos a belépés!)

 

Vannak dolgok, amelyekről jobb, ha nem tudnak a gyerekek. Én sem tudom, hogyan mesélném el Maddie-nek. Mit mondanék? Szívem, a mami egy olyan embernek dolgozik, aki eldönti, hogy egy másik ember élhet-e, vagy meg kell halnia. Nem, szívem, a mami főnöke nem isten, csak úgy néz ki. (Scottoline: Végső fellebbezés)

 

  • Elütött egy autó?
  • Kétszer is.
  • Úgy érted, egyszer az élmény végett, utána meg a biztonság kedvéért? – kérdezte Tony. – Hé, téged nem ütött el gyerekkorodban is egy autó?
  • Az egy furgon volt.
  • Egyre megy. Három alkalom már fétisnek nevezhető, Chris – jelentette ki Tony. – Ami a te magánügyed. De ez elég drága mulatság. Talán érdemes lenne áttérned valami kevésbé költséges hobbira, mondjuk, a kokainra. (Scalzi: Fejvesztve)

 

A macskáknak nincs szükségük senkire, egyedül is boldogulnak. Csak a pillanatnak élnek, megbíznak a látásukban és a hallásukban – abban, ami előttük van. Szerintem mindannyian tanulhatnánk tőlük. (Logan: Hazugságok)

 

  • Általában nem vagyok ilyen kellemes társaság. Híres vagyok a komorságomról. A barátaim rám sem ismernének.
  • Vannak barátaid? (Riley: Szerelem két felvonásban)

 

A teljes sötétségben mindenki egyforma, gondolja. Senki nem szép, senki nem csúnya. Senki nem magas, senki nem alacsony. A teljes sötétség igazságos, és mindenki az, ami. (Sund: Üvegtestek)

 

Az anyám mindig azt mondogatta, mindenkinek vannak titkai. Ez az oka, hogy sohasem ismerhetsz igazán másokat. Vagy bízhatsz bennük. Ez az oka, hogy magadat sem ismerheted igazán. Néha még magunk előtt is titkolózunk. (Bell: Egy kis szívesség)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2314221775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása