Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

GameDay

PR duma

2018. szeptember 29. - BBerni86

Rendszeres kiakadásaim egyike, ahogy a rendszeres olvasóim már biztos rájöttek, ahogy egyes könyveket igyekeznek eladni. Hasonlítják más regényekkel, bestseller farvízen akarnak úszni. Mutatok egy példát, akkor gamer.jpgérthetőbb lesz!

Ahogy láthatjátok ezen a borítón, a legnagyobb felirat George R.R. Martin neve, aki nem is rendelkezik az adott kötetben írói kredittel, a sorozat egyik szerkesztője. De az ő nevével lehet eladni, hát ez kerül rá a legnagyobb betűkkel. És még bélyeget is nyomnak rá, hogy a Trónok harca szerzőjétől.

Titeket bevonzanak, vagy hozzám hasonlóan taszítanak az ilyenek? Tudtok, legalább 5 példát találni? A megoldások itt tehát szabad opció, de azért a „Tovább” mögött ott lesz az ötösöm.

Akkor az én megoldásaim:

1: Ha tetszett a Holtodiglan, ezt is élvezni fogod. - Ezt éppen a Három lány borítójáról másoltam ki, de egy időben minden femi-thriller az új Holtodiglan akart lenni.

2: Egy pszichopata, aki félelmetesebb, mint Hannibal Lecter - a felirat az Eljön borítójáról származik. Ahogy a femi-thrillerben mindenki Flynn és Hawkins újrázó akar lenni, sorozatgyilkosos témában még mindig Hannibal Lecter a hivatkozási pont. Ugyan nekem tetszett az Eljön, de azért Hannibal köröket ver a Csontgyűjtőre.

3: A 2-es pontot aláhúzandó az Egyikünk hazudik a következő PR dumákat kapta, a borítójára is: A bárányok hallgatnak rajongóinak. Hannibal Lecter óta nem volt ennyire zseniális sorozatgyilkos.

4: Lány, darabokban pedig a következő felirattal reklámozza magát a borítón: Zabhegyező - iker, lánysorsokról! Az csak egy dolog, hogy nekem egyáltalán nem jutott a Zabhegyező eszembe a regényről, de komolyan, a Zabhegyező? A magamfajta könyvmolyokon kívül ki olvassa nálunk el a Zabhegyezőt? A fentiek legalább erős popkulturális utalások, Hannibal Lecter nevét az is ismeri, aki nem látta egyik filmet se, a sorozatot se és a regényeket se. Hannibal, a kannibál. Szállóige. De hányan tudják vajon a Zabhegyező cselekményét legalább 2 mondatban összefoglalni?

5: A Truancy borítóján olvashatjuk a következőt: Mintha a Legyek ura és a Battle Royale ütéserejét sűrítette volna egy könyvbe. Igen, a posztapokaliptikus ifjúsági regények első reklámszövegei Battle Royale hatást ígértek nekünk. Emlékeztek, az Éhezők viadala reklámszövege is az volt, hogy Batlle Royale lányoknak. Utána meg minden az új Éhezők viadala akart lenni...

5-öt ígértem, de csak emlékeztetőnek, hány sztorit hallottatok, amelyet úgy akartak neked eladni, hogy az új Harry Potter? Az új Bridget Jones?

Bár játékban nem kellene tanulságokat levonni, de most egyet mégis ide fogok írni:

NE AZ ÚJ MÁSOLAT AKARJON LENNI EGY REGÉNY, HANEM SAJÁT JOGON SIKERES ÉS EREDETI!

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9914268305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása