Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2018. november 07. - BBerni86

Ha a jog gyakorlása valami olyasmi, mint megtanulni teniszezni, akkor az első leckéjét nem a helyi parkban kapta a kedves öreg oktatótól. Nem, ő egyből a salak királyához, Rafael Nadalhoz iratkozott be. Most pedig az ütőjét szorongatva várta, hogy érkezzen az első szerva, máris 150 mérföldes sebességgel. (Tobisman: Gyanú)

 

Különösnek tűnhet, de a könyvszakmában az ember hozzászokik az ilyen karmikus pillanatokhoz. A könyvek azt akarják, hogy elolvassák őket, méghozzá a megfelelő olvasók. (Albert: Mogyoróliget)

 

  • A boszorkányok tényleg seprűn utaznak?
  • Manapság egyre ritkábban, de meg tudom érteni. Utaztam már seprűn, és hidd el, szörnyen kényelmetlen. Mostanság áttértek az új technológiai újításokra. Nagy motorosok ám!

Ezen már a lánynak is nevetnie kellett, főleg, amikor elképzelte a vasorrú bábát egy Harley Davidsonon száguldani. (Webb: Az utolsó)

 

Képmutató színész, nem Isten embere. Nem Jézus, csak egy ötvenes évei közepén járó férfi. Nem bárány, hanem farkas. (Aichner: Holtak asszonya)

 

Egyértelmű hát, hogy a valódi érdeklődésünket nem az egyes helyszínek bilincselik le, hanem az, hogy képesek vagyunk-e eljutni egy adott helyszínre. A felfedezés folyamata nyűgöz le bennünket, nem a felfedezett földrajzi pontok. (Robinson: Vörös hold)

 

Ez az a rész, amit a mai napig nem értek meg. Talán Harold jersey-i akcentusa fogta meg Ellát? Vagy az inge nyakánál göndörödő szőr? Úgy tippelem, hogy talán a csuklóján csillogó drága karóra volt az, vagy ha nem akarok cinikus lenni, a szeme. Mély, melankolikus kék szeme volt, ami azt sugallta, valami érdekes rejtőzik a mélyében. Még akkor is, ha nem látom, hogy ez az ígéret beteljesült volna. (Albert: Mogyoróliget)

 

Egyik napról a másikra kellett megtanulnia, hogy milyen kegyetlen lehet az élet, a halál milyen véres, milyen hangos. Semmije sem maradt, senki, aki törődött volna vele. Reza egyedül volt, nem volt tető a feje felett, nem volt pénze, semmije sem volt. Csak vér és háború és halottak. (Aichner: Holtak asszonya)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6614353081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása