Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

2018. november 18. - BBerni86

- Hyde: Vigyél magaddal

sp1_3.jpgAz út alatt August rádöbben, hogy a fiuk apja több mindenben hazudott neki. Nem elég, hogy nem másodszor megy ittas vezetésért börtönbe, tovább bent kell maradnia. 90 nap helyett 180 napra. De erre már annyira megszerette a két fiút, hogy már azt tervezi, hogy laknak majd nála, és végzik az iskola első félévét tőle.

A nagyobb, Seth nagyon meg akarja érteni, miért fontosabb az apjának az ivás, mint ő és az öccse. Így, amikor nyílt AA ülést találnak, ő is elmegy Augusttal rá. Neki is keseredik, mert rádöbben, az apja választása, hogy iszik. Mert fontosabb neki az ital náluk.

A Yellowstone mindegyikük lenyűgözi, és rákapnak arra, hogy August fiának hamvaiból egy-egy adagot elszórnak ott, ahol a fiú is jól érezte volna magát velük. August végre kezd túllépni a gyászán.

De a fiuk apja közli, hogy a fiai helyzete miatt engedik neki, hogy csak a 90 nap első felét ülje le, a második 90-et eltöltheti házi őrizetben. Haza kell hozzá menniük. A kisebb fiú annyira el is szomorodik ettől, hogy megszökik. August nagyon meg is ijed, azonnal indulni akarna haza, de Seth lebeszéli. Még egyszer ők sose jutnak el eddig, fejezzék be a Grand Kanyonnál, ahogy tervezték. Az öccse otthonról is meg tud szökni, ha akar. Így legalább lenne esély,sp2_3.jpg hogy megbékél, mire visszamennek.

August nagyon gyötrődik, legszívesebben magával vinné a két fiút, de nem tudja. Nem rokon, csak egy idegen. Nincs bíróság, aki neki adná őket. Kénytelenek hazamenni. A fiuk apjának megvan a maga terve: azt szeretné, ha Seth eljárna neki alkoholért. A fiuk kiöntik a lelkük az apjuknak, aki a kedvükért pár dologba belemegy. Nem fog eljárni inni, otthon lesz, ahol Seth engedélyezhet neki 1-2 pohár italt.

Évekkel később August el akarja adni a lakókocsiját, már olyan súlyos beteg, hogy nem tudja használni. Az egyetemista Seth felajánlja, hogy megveszi. Az apja tartotta a szavát, nem járt el otthonról inni többet, de a fiával egyre nagyobb adagokat öntetett sp3_2.jpgmagának. Alkoholista még mindig, de újra nem került börtönbe. Seth el tudott menni egyetemre, amit ösztöndíjból és munkából fedez. A gyerekkori kiránduláson annyira beleszeretett a hegyekbe, hogy most a hegymászás a nagyon komoly hobbija.

Amikor jön a lakókocsiért, hozza az öccsét is. Ketten felpakolják August-ot, és most ők viszik el őt nyárra, ahogy a férfi tette velük gyerekként. Megegyeznek, hogy ebből hagyomány lesz, nyaranta együtt túráznak. August nagyon meghatódik, de nem akar teher lenni a fiuknak. Ők elmondják, egyáltalán nem az, és a férfitól kapták gyerekkoruk legnagyobb ajándékát. Tudták, ha az apjuk megint bajt kavarna, és el kellene mennie tőlük, nem maradnak egyedül, nem kell árvaházba menniük. Mert ott lesz August, aki baj esetén jön és akihez fordulhatnak. Már azt tervezik, hogy amikor a kisebb betölti a 18-at, Augusthoz fog költözni, mert tőle be tudna járni a közösségi főiskolára. Munka mellett elvégezhetné - ő nem számíthat ösztöndíjra, mint Seth, aki a család agya.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3614378738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása