Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2018. december 19. - BBerni86

Isten nem azt mondta, hogy nem lesznek bajaid, hogy nem fognak bántani, hogy nem fognak megkínozni; Ő azt mondta, hogy nem fognak legyőzni. (Weir: Aragóniai Katalin)

 

A szó elszáll a szélben – jelentette ki tanácsa előtt –, ám a szél képes tüzet szítani. Apám és nagybátyám acéllal és lángokkal harcoltak a szavak ellen, mi azonban szavakkal fogunk, és megakadályozzuk a tűzvészeket. (Martin: Tűz és vér)

 

  • Csak hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a borzalmas dolgok mindig máshol és mással történnek. Sőt, lehetőleg tőlünk minél távolabb. Aztán hidegzuhanyként ér minket, amikor szembesülünk vele, hogy ennyire testközelben tud lenni bármi, amit előtte elképzelni is nehezen tudtunk.
  • Az én időmben a népek még tudták, hogy ahol fény van, ott árnyéknak is lönnie köll. És ennek tudatában éltek. (Cure: A boszorka hagyatéka)

 

  • Utólag nézve a dolgokat teljesen máshogy kezeltem volna.
  • Utólag nézve – felelte az apja. – Mindig csak egy leheletnyivel túl késő minden. (Moriarty: A hipnotizőr szerelme)

 

A szerelem olyan bonyolult dolog nekünk, embereknek. Túlanalizáljuk, gyötrődünk, próbáljuk megérteni. Könnyebb megérteni, ha úgy gondolnak ránk, mindannyiunkra mint állatokra, vágyakkal és szükségletekkel. Mindannyian azok vagyunk. (Rouda: A legszebb nap)

 

Itt és most úgy érzi, mintha az egész világ halott lenne. Mintha ez a csónak volna az utolsó hely, ahol még létezik élet. A világ többi része a csónak orrából indul ki: egy üres golyóbis, virágzó és sivár minden evezőcsapással. (Malerman: Madarak a dobozban)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1914498712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása