Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Weaver: Holtvadászat

2018. december 23. - BBerni86

Mivel van egy nagyon erős krimi szál is Tim Weaver sorozatnyitó kötetében, meg sem próbálom David Raker nyomozásának minden lépését elmesélni, mert akkor újra kellene írnom a regényt. Az alaphelyzetre, és a végső csavarokra van kihegyezve az alábbi összefoglaló:

1.jpgDavid Raker menő riporter volt, aki rendszeresen a világ veszélyes helyein is járt és írta a cikkeit. Amikor imádott felesége, Derryn rákos lesz, feladja az állását, hogy otthonról ápolhassa az asszonyt. Magánzó író lesz, amit viszont szívből gyűlöl. Így amikor egy családi barát megkéri a férfit, hogy járjon utána az eltűnt lánya ügyének, Derryn biztatására a férfi beleegyezik. Hiszen a legtöbb eltűnt ügye egyszerű, csak türelem kell, hogy lekövessék a nyomokat. David pedig türelmes, és még riporterként annyi kapcsolatot szerzett, hogy könnyen gyűjt össze információkat mindenfelől. Annyira jól csinálja, hogy a felesége biztatására eltűnt ügyekkel foglalkozó irodát is nyit.

Ám Derryn meghal, és David előtt minden értelmét veszti.

Ekkor keresi fel Mary, egy távoli ismerőse. Az asszonynak 6 éve tűnt el a fia, Alex. Egyik napról a másikra, nyom nélkül. Semmit nem tudott róla, amíg nem hívta a rendőrség, hogy ittas vezetőként baleset érte, meghalt. Annyira összetört a teste az ütközésben, hogy csak a 2_1.jpgfogairól sikerült azonosítani. De pár hete látta Alexet - követte, és bár a metróban elvesztette a nyomát, biztos benne, hogy a fiát látta és életben. De senki nem hinne neki, ő is tudja, de abban reménykedik, David hisz majd neki és segít.

David nem fűz nagy reményeket az esethez, de az asszony annyira elkeseredett, hogy hajlandó utánanézni, hol volt évekig a fiú a halála előtt. Beszél a barátnőjével, akivel volt egy titkos helye, ahol üzeneteket hagytak egymásnak. A lakótársát nem éri el, Simon felszívódott. Nyomról nyomra halad, és lassan már David is elhiszi, hogy Alex életben lehet.

A barátnőjével közös helyén volt egy üzenet, amit csak Alex hagyhatott ott az állítólagos halála után.

A templomba, ahova időnként benézett, valami titkos dolog zajlik.

Túl sok olyan ember tűnik fel Alex és most David közelében, akiknek halottnak 3_1.jpgkellene lenni, de még élnek. Az egyikük, egy pincérnő már annyira belefáradt a titkokkal teli életbe, hogy elkezd mesélni. Új életet kapott. Drogos volt, bajba került. De valaki segített neki. Leszoktatta az anyagról, új személyazonosságot adott neki. De a szervezetbe bekerült egy pokoli alak, akitől rettegnek. Egy gyilkos fenevad, aki miatt az új élet is rettegéssel teli.

Végül Alex is felbukkan, aki direkt hagyta az anyjának, hogy meglássa. Akarta, hogy tudják meg az igazat. David eljut a telepre, ahol a fiatal bajbajutottakat leszoktatják és új életet kapnak. De a módszereik brutálisak. Úgy hiszik, adni kell nekik valamit, ami a saját fájdalmuknál nagyobb. Droggal tömik őket, mossák az agyuk, keresztre feszítik és kínozzák. Aki nem bírja, vagy szökne, megölik. Ezt teszi az alak, akitől mind rettegnek. Alex menti ki innen Davidet. Ő valamiért más volt, őt nem ölhetik meg, bármennyire is szeretnék. Alex sem érti, miért lett tabu a személye, de így van. Viszont őt is kínozták, és a barátja, Simon lett a halott, akit helyette találtak meg. Alex összes 4_1.jpgfogát kihúzták, hogy az azonosítás meglegyen.

Elmondja, miért kellett eltűnnie még először. Az apja vagyonos ember volt, de kiderült, csak látszólag az. A főnöke adott mindent, és amikor mindent el akart venni, a férfi nem tudott mit tenni. A fiát bujtotta fel gyilkosságra, és amikor Alex megtette, az öreg mindent tagadott. Amikor Alex számon kérte rajta a haldokló utolsó szavait, a férfi kidobta a fiát. Alex utána került a leszoktatók kezei közé. Most visszaindul Franciaországba, de Daviddel megegyeznek, hogy elmondja az anyjának és szerelmének, hogy él még, és talán sikerül felvenniük a kapcsolatot és Alex mindent elmagyarázhat.

De a töredékek még valahogy nem állnak össze David fejében. Amikor Maryvel beszél, bemegy a férjéhez is, aki már olyan beteg, hogy elvesztette az emlékeit és magatehetetlen. David már nem hiszi, és ahogy a férfinak esik, ő el is szólja magát. Kiderül, mindent csak megjátszott.

5_1.jpgValóban kellett neki a főnöke pénze, akitől nagyban lopott is. Volt egy törvénytelen fia, egy prostitól. Amikor a 10 éves, helyes kölyök drogtúladagolásban meghalt, valami elpattant benne. Pont akkor ismert meg egy férfit, akinek szintén a drog vette el a fiát. Pénzt kért egy radikális leszoktató központra. Amikor a főnök minderre rájött, követelte, hogy valljon színt. Ő erre ráküldte a rászedett fiát, de sajnos Alex megtudta, hogy volt egy öccse, ha nem is hitte el. Elraboltatta Alexet a leszoktatóval, míg ő megjátszotta a nagybeteget, és a rendőrség nem jutott sehova a főnöke halála ügyében. Csak éppen Alex nem bírt nyugton maradni, így áttették a durva kezelésekre. Onnan kimentette, de eléggé ráijesztettek a fiúra, hogy meg se próbáljon hazajönni, még a halálát is megrendezték. Az apa fogadta fel a gyilkost, aki azóta is rejti a szervezetet és szervezi a halálokat. Minden mögött Malcolm áll.

Most is megpróbál gyilkossággal szabadulni, de ő lesz az, aki holtan marad a helyszínen. Utólag mindent Légióra - a gyilkosra - lehet fogni. Maryvel megegyeznek, a rendőrségnek nem kell mindent tudnia.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9314507730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása