Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Gier: Fellegszálló

2018. december 31. - BBerni86

Hoteles, rejtélyes, szerelmes.

Fanny Funke kimaradt az iskolából, de a nagy álmait nem tudja egyszerre megvalósítani. Ahhoz be kellene töltenie a 18-at, de egyelőre még csak 17. De mivel nem iskolába jár, és el akart költözni otthonról, el kell vállalnia az állást, amit talál. Egy lesz a svájci Fellegszálló hotel mindenese, akire ugyanúgy rábízzák a vasalást, WC pucolást, mint a vendégek gyerekeinek felügyeletét. Ez utóbbival különösen meggyűlik a lány baja, hiszen az fellegszallo.jpgegyik gyerek, Don, abban leli örömét, hogy folyamatosan kiszúr a lánnyal. Az ünnepek előtt majdnem a baj is megvan: az ikrek majdnem kocsi alá kerülnek. Szerencsére a hotel tulajának 19 éves fia, Ben érkezett, aki akár a szerelmet is elhozhatja Fanny életébe. De az ünnepek alatt meg kell birkózniuk egy gyerekrabló párossal, lopott ékszerekkel, és a Tiltott Macskával.

Tettem egy nagy felfedezést. Már annyira elszoktam a sima ifjúsági regényektől, hogy folyton azt vártam, mikor jön a csavar. Vagy a természetfeletti, vagy valami krimis. Komolyan! Miközben olvastam Fanny és Ben kalandjait, azon pörgött az agyam, hogy mikor találnak már a hotelben egy hullát, hogy aztán megindulhasson a gyilkos utáni hajsza. Aztán hullhattak volna szépen sorban a szereplők, miközben egyre nő a feszültség…

Aztán szép lassan beletörődtem, hogy itt bizony csak olyan izgalmakkal kell számolnom, hogy még időben sikerül-e eltűntetni a csokoládé foltot a drága függönyökből, amit Don kópéságból belekent, vagy Fanny melyik fiút választja? A gyönyörű Tristant, akinél szebb srácot Fanny még életében nem látott, és még a magához való esze is megvan, vagy a főnök szintén helyes fia, Ben mellett köt ki? Mondanom se kell, mennyire lerágtam izgalmamban a körmeimet. (Semennyire.)

Pedig szimpla ifjúsági regénynek korrekt ez a könyv. Van cselekménye, még csak nem is lassan döcög, hanem tényleg haladnak benne az események és Gier igyekszik minden fejezetbe beletenni valamit, ami vagy a cselekményt viszi előbbre, vagy valami vicces, esetleg izgalmasnak szánt fejezete a hotel életének. Ír bele rejtélyeket, mint a macska, aki senkié, de mindig a legjobbkor felbukkan – de a személyzetben is akad ilyen ember. Akad benne humor, de sok kedves rész is.

Ráadásul az időszakhoz illő olvasmány is, hiszen a cselekmény a téli szünetben játszódik, vagyis karácsony és szilveszter alatt. Ami miért fontos? Mert Ben ekkor tud itt lenni – ő ugyanis hősnőnkkel ellentétben jár iskolába, és jó eredménnyel szeretne érettségizni. Amit azért emelek ki, mert nagyon nem tudtam mit kezdeni azzal, ahogy Fanny ebben a könyvben otthagyta az iskolát. Nekem elég zavaros volt, hogy mi történt a lánnyal. Ha valaki értette, ossza meg velem is, mert ez nekem nagyobb rejtély, mint a Tiltott Macska!

Szerethető karakterekkel van megpakolva a regény, és ez még abban is meglátszik, hogy a szerelmi háromszögében teljesen mindegy lenne, kit választ Fanny, annyira kedves és rendes mind a két srác. (Azt nem fejtem ki bővebben, mennyire emlékeztetett a helyzet Clare egy szerelmi háromszögére, még az Árnyékvadász univerzum elejéről. Pedig, de!)

Könnyen olvasható, kedves kis könyv ez, ami felüdülés lehet, ha valaki unja már a paranormális vagy egyéb jelenségekkel feldobott YA könyveket.

 

Gier: Fellegszálló - Mint ifjúsági: 70% hétköznapi történet, szerethető hősökkel. Könnyen olvasható, játékos.

Szubjektíven: 55% azon kaptam magam, hogy hiányzik az izgalom belőle. Kis semmilyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2114522628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása