Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Cooper: Kétségekbe zárva

Lili Green 3.

2019. január 13. - BBerni86

Szerelmes, beépülős, játszmás.

Lili Green végre úgy érzi, révbe ért az élete. Mellette van nagy szerelme, Nikosz, aki felhagyott a bűnüldözéssel ketsegekbe_zarva.jpgés a beépített munkákkal, most céget alapított és összeköltöztek. De jön egy telefonhívás, egy ismerős a múltból segítséget kér, és Nikosz eltűnik. Lili majd beleőrül az aggodalomba, és párja után ered. Csak meg akar győződni róla, hogy Nikosz rendben van, de a látvány így is fejbe csapja. Nikosz, dúsgazdagon, gyönyörű nőkkel a karján. Mintha egy másik ember lenne. Mintha a kettejük közös élete kevés lenne neki. Gyötri magát a lány, elmenekülne innen, de balszerencséjére pont annak a veszélyes férfinak a szeme akad meg rajta, akihez Nikosznak be kell épülnie. Miközben Lili is kénytelen szerepet játszani, szembe kell néznie minden kishitűségével is.

Carrie Cooper ott folytatja, ahol az előző regényében abbahagyta. Igaz, nem a cselekményben. Aki nem olvasott még Lili Green regényt, sem kell, hogy feladja a próbálkozást. Teljesen új történetbe vág a szerző, ami nem kapcsolódik az előzményekhez. Ugyan van egy kis utalgatás arra, ki honnan ismeri egymást, de semmi olyasmi, ami a cselekmény megértését gátolna.

Amiben ugyanaz, a stílus és a cselekmény szövése. Ebben is a szerelem és a szenvedély körül megy a játszma, miközben kicsit nyomozgatnak és van bűnügyi szál is. Cooper kölcsönvesz pár elemet a thrillerektől, de nagyon arra használja csak, hogy a szerelmi szálait árnyalja vele. Mutatok is egy példát! Nikosz tudja, hogy szerepet kell játszania, és valószínűleg minden be van kamerázva, éppen figyelik őket. Mégsem képes teljesen szabadulni az igazi énjétől, és ahelyett, hogy a munkán járna az esze, azon töpreng, hogyan adja a szerelme tudomására, hogy még mindig szereti. A félig elrabolt, bedrogozott lánykának sem a szökésen jár az agya, hanem, hogy a szeretője mikor jelenik már meg – amíg odaér, meg lehet drogozni és a házigazdával viszonyba bonyolódni.

Nem sok kellene, hogy bulvárregény legyen belőle, onnan rántja vissza mindig a krimis, thrilleres elem, de tényleg nagyon a kés hegyén táncol a kötet.

Szórakoztatni akar a regény, ugyanúgy, ahogy a korábbi részek is. Egy női, kalandos vágyálom, amelyben a tökéletes pasi és szereti, ez lenne Nikosz, mindig időben érkezik, hogy megmentse, vagy éppen begerjessze a hősnőt.

Ok, ebből ez most erotikus regénynek tűnik, de ilyen szempontból egészen visszafogott volt most Carrie Cooper. Az álca miatt a szereplői csak cicáznak egymással, és húzzák egymás agyát. De fogadnék, majd a folytatásban, ott ténylegesen egy ágyba is fogja helyezni őket. Csak késleltet, növelve a szexuális feszültségeket.

Ezzel el is árultam, hogy ez még nem a történet vége. Szerencsére haladnak az események is, így a kötet végére már elég sok mindent tudunk, és szépen elő vannak készítve a szálak, szerelmi és embermentési vonalon is, amiket lehet mesésen zárni.

Ami zavar, az maga Lili. Nektek nem mennek agyatokra azok a nők, akik szépek és okosak, minden pasi a nyálát folyatja értük, ők meg folyton bizonytalanok, nyavalyognak? Lili ilyen.

A happy endre már most nagy tételben fogadnék, de az idén megjelenő folytatásban kiderül.

 

Cooper: Kétségekbe zárva – Mint romantikus thriller: 50% inkább romantikus, sok női lélekrajzzal és macsó férfiakkal.

Szubjektíven: 30% igazából két bajom van: túl szerelmes, és Lili nagyon sokat nyavalyog.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8114560004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása