Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

White: Az elveszett gyermek

2019. január 20. - BBerni86

A héten azt mesélem el nektek, ki és miért vitte el Sammy Wentet. Avagy minden, amit tudni akarhatsz Az elveszett gyermekről anélkül, hogy elolvasnád a regényt. (Azért annyit csalok, hogy nem párhuzamosan mesélem a két idősíkot, mint White, hanem a jelenre ráfűzöm, amit a múltból megtudnak a szereplők.)5.png

Kim éppen szakítás után van, de ő jól megvan egyedül is. Nincs nagy vágya saját férjre és gyerekre. Ha babázni támad kedve, imádott húga kislánya a rendelkezésére áll. Még amúgy is gyászolja az anyját, akit bár elvesztettek egy ideje, annyira tökéletes anya volt, hogy még mindig hiányolják.

1_1.jpgDe egy amerikai férfi akar beszélni vele. Van egy elmélete: Kim igazából Sammy Went, akit 28 éve raboltak el a családi házból, megfosztva őt a szüleitől és két idősebb testvérétől. Kim minden sejtje tiltakozik az állítás ellen, tagad. De a férfi lenyúlja a poharat, amiből ivott, és a DNS vizsgálattal nem lehet vitatkozni. A férfi igazából Stuart Went, aki egész életében kereste az elrabolt húgát. És most végre rátalált. De egyikük sem érti, ki és miért vitte el a kislányt. Kim számára a nagy csapás igazából az, amikor a mostohaapján látja, hogy ő tudta. Mert a felesége, akivel felnevelte Kimet, aki aztán megszülte neki Amyt, a halálos ágyán megígértette vele, hogy nem mondja el a lánynak az igazi történetét.

Kim ezen húzza fel annyira magát, hogy Stuart után repül, kész hazamenni és válaszokat találni. Stuart a végletekig mellette áll, és a férfi felesége még szimpatikus is a nőnek. Együtt mennek Mansonba vissza, ahol egy családként éltek régen. Beszélnek a nővérükkel, az emberekkel, akik régen is itt éltek.3.png

A vezető nyom egy helyi szekta lesz. A karizmatikus lelkész vezette egyház tagja az anyjuk is, aki már fiatal anyaként is az ő hatásukra élte az életét. A lelkésznek volt egy húga, aki egyszer komolyan eltévelyedett. Beleszeretett a környék legrosszabb hírű családjának börtönviselt fiába, teherbe esett tőle, el akart menni Patrickkel. De a baba elment, a lány visszatalált az egyházhoz. Se senki nem tudja, merre van most Becky. Akinek ugyanott volt sebhelye, mint Kim anyjának. A rögeszméje lesz, hogy Becky és Carol, aki felnevelte, ugyanaz a személy. De csak a lelkész, aki bizonyságot szolgáltathat.

4_4.jpgKim kérdőre vonja a férfit, és kibukik az igazság. Becky nem mehetett el innen, bár tényleg az volt a terve. Miután a bátyja ördögűzést hajtott végre rajta, elvetélt. Becky mindent leszervezett, hogy tovább ne kelljen itt élnie. Patrick volt a szerelme, együtt akartak új életet kezdeni. De a szökés napján Becky meghallotta mrs. Wentet, aki érezte, hogy valami nem stimmel vele. Mióta a legkisebb gyereke, Sammy megszületett, úgy érezte, megszállta a Sátán. Nem tudja a kicsit szeretni. Becky lelkész bátyja beszélte be a nőnek, hogy igazából Sammy van a sátán által megszállva, és ördögűzést kell csinálni. Becky meg akarta menteni innen a kislányt, ő vitte el a szertartás elől. Kim rémálmai sötét alakja, a lelkész, aki 2 évesen bántani akarta. De Becky nem mehetett el - a bátyja elcsípte, erőszakkal itt akarta tartani, és megölte. Mindenkinek azt hazudta, elment, pedig csak elásta a testet. Most Kimet ölné meg, duplán is. Mert be kell fejezni az ördögűzést, és mert nem buktathatja le.

A segítség még időben jön, a lelkészt lelövik, és Kim kórházba kerül. A vér szerinti apja mentette meg, akinek szintén meg volt a maga története. Mindig is férfiakhoz vonzódott, de azt ebben a környezetben nem lehetett. Megnősült, családot alapított. Titokban volt egy szeretője, Patrick öccse, Travis. Amikor Sammy nem lett meg, amikor mindenki Travist vádolta, Jack képes volt vállalni magát. Elhagyta a feleségét, és elköltöztek Travisszel. 2_4.jpgMost visszajött, időben, hogy megmentse a lányát.

A kirakós utolsó darabja akkor lesz meg, amikor Dean, Kim nevelőapja és Amy, a húga megérkeznek a kórházba. Travis felismeri a bátyját a férfiban, Patricket. Ugyanis Becky neki adta oda a kislányt, és ígértette meg vele, hogy vele bármi is lesz, a kislányra vigyázni fog. Becky nem jött, Patrick sejtette, hogy a bátyja csinált vele valamit. Így ő szökött el a kislánnyal, Ausztráliába. Itt lett szerelmes Carolba, aki annyira segíteni akart a nyomok elrejtésébe, hogy vállalta, a kislánynak azt mondják, ő a vér szerinti anyja, akinek a 2. férje Dean.

Kim hazamegy velük Ausztráliába, de már másként érzi magát. Teljesnek. Ő már egyszerre Sammy és Kim.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8314564666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása