Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Visszanéz7ő

4. hét

2019. január 27. - BBerni86

Január

21. Reid: A nulladik év - sci-fi 5/5

22. P. Gál: Gyilkosokkal szemtől szemben - dokumentumregény 5/5

23. Peters: A rózsaszoba titka - krimi: 5/4

24. Morpurgo: Flamingó fiú - gyerekkönyv 5/4

25. Moore & Lloyd: V mint vérbosszú - képregény 5/5

26. Glynn: Beépített hercegnő - gyerekkönyv 5/3

      Akszjonov: Moszkvai történet - történelmi 5/5

27. Diamant: Lángelmék - dokumentumregény 5/4

      Williams: A nyári feleségek - strandkönyv: 5/4

Ez volt 2019. negyedik hetén, címekben.

 Van tipp, melyik bejegyzés volt a legnépszerűbb? Íme, a heti Top3:

3: V mint vérbosszú

2: Gyilkosokkal szemtől szemben

1: A nulladik év - e humoros sci-finek sikerült az összesített Top10-be is bejutni :)

Saját kedvencet nem szívesen avatnék a héten. Nagyon megrázó volt a Gyilkosokkal szemtől szemben számomra, a héten ezt tartott a legtovább elolvasnom. Egyszerűen nem bírom felfogni, milyen apróságokért és ostobaságok miatt képesek az emberek a valóságban mások életét elvenni. Ha már itt tartunk, a Moszkvai történet közben is kellett nagyokat nyelnem. Tudjátok, az élet írja a legszörnyűbb történeteket. A sztálini rendszerben meg bőven voltak kimondhatatlan borzalmak, amelyek így utólag is nehéz megemészteni. V sztorija is jobban tetszett, mint amit előzetesen vártam. Ha lesz egy kis időm, előszedem a filmet is, tényleg érdekel, mennyire tudták az egésznek a szellemiséget átültetni mozgóképre.

Azt már könnyebb lenne kiírnom, mi nem tetszett nekem a héten. De már kifejtettem a héten, miért nőttem már ki a Beépített hercegnőből és a hozzá hasonlókból.

A héten különben születésnapi ajándékokon gondolkodtam. Anyám valószínűleg majd az új Danielle Steel könyvet kapja meg, de leendő sógornőm nem nagyon szeret olvasni, neki valami mást kell kitalálnom. Rám jellemző, hogy a főnökömnek is könyvet fogok venni a közeledő születésnapjára, már ki is néztem egyet. A héten Steve Berry-t olvasott, kilestem. Szereti a krimiket, a történelmi témákat, úgyhogy érik neki egy Desombre.

A másik heti sokk-hatás az Oscar jelölések kérdése. Ledöbbenten pár filmen. Tudom, ez könyves blog, de számoljátok csak meg, hány film alapja regény/dokumentumregény! Na, ugye? A Fekete Párduc, mint legjobb film? Tudom, nem nyeri meg, de már a jelölése is fájt. Annyival jobb filmeket csinált a Marvel már! Majd a legjobb adaptált forgatókönyvre kitérek még a blogon is, pláne, ha regényből filmes adaptáció nyer.

De nézzük kicsit a jövő heti olvasmányterveim is! Még nem szakadtam el a történelmi témáktól, de most egy magyar történelmi regényt olvasok éppen, Hunyadi Jánosról. A borító mondjuk kiakaszt: olyan rajt Hunyadi, mint Khal Drogo - kicsi túlzással. Bár ki tudja... ha a magyar történelmet is kicsit közelebb hoznánk a Trónok harcához, lehet, hogy népszerűbb tantárgy lenne. A héten különben több magyar szerzőt tervezek olvasni, ha már itt tartunk. Van újabb Kondor regényem, Bessenyei YA fantasyja, egy krimi és jön egy Mindenvörös horror élmény is.

Mi lesz még? Pl. a 100-ak legutóbbi része, vagy éppen Bracken sorozatának 4. része.

Akkor viszlát jövő héten!

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1614590296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása