Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Apokalipszis

2019. január 29. - BBerni86

5: Neuvel: Themisz-akták - a formátum interjús, naplós, sokban emlékeztet arra, amit a Zombiháború honosított 5_1.pngmeg. Csak tágabb a kör, ebben naplók, interjúk, vallomások, híradások szövegei is megjelennek. Itt eleinte nem úgy tűnik, hogy a világ vége közeledik. Különös tárgyat találnak, egy hatalmas kezet. Egy tudósnak van egy elmélete, kell lennie több résznek is, és majd valamit ki lehet rakni. El is készül Themisz, képeznek pilótákat is, és akkor lecsap a világvége. Érkeznek a földönkívüliek, akik nincsenek oda azért, hogy az emberiség a technológiájukkal szórakozik. Megindul a tömegmészárlás, még pusztítóbban, mint a Világok harcában. Sikerül a 4_6.jpgThemisz csapatnak megmentenie a világot? Az első két kötetet nagyon szerettem, de a harmadikkal nem voltam valami elégedett, ezért csak hátul van a listán.

4: Wilson: Robokalipszis - nagyon sok mindenben emlékeztet a Zombiháborúra. Ugyanaz az interjús formátum, ugyanúgy az emberiség a pusztulás szélén. Csak most nem a biológia és egy vírus, hanem a technológia lázad fe és lesz az emberek végzete. A Terminátor festette jövő ebben is megjelenik. Komplex világa van, az életükért küzdő hősei, akik között akad pár nagy ás valóban hősies figura is. Áldozatok, egy kemény háború, sok dráma. Itt nincs már humor, csak vér és áldozatok. Kemény, de szórakoztató és ez is elgondolkoztat arról, mennyire ki vagyunk szolgáltatva a technológiának.

3_5.jpg3: Gaál: Battleground Zero - egy átlagos napnak indult az a nap is. Senki nem sejtette, hogy eljön a világ vége. Legalábbis akkor, ha már felnőtt vagy. Mert pont azok támadnak le, és valami őrületesen módon semmisítenek meg és számolják fel a világ rendjét, akire soha nem gyanakodnál. A saját gyereked. Zsenik és őrültek vezetik őket, némelyikük logikus, mások egyszerűen kegyetlenek és vérengzőek. Egy egykori tanár próbálja meg túlélni az őrületet, miközben egy új világ van születőben. A gyerekeké. Naplószerű, hatásos, izgalmas. Adrenalin löket, 2_6.jpgamiben sok elgondolkodtató megfigyelés is van a modern társadalmakról. Ha nem is sugallnám azt, hogy a gyerekek drasztikus eszközeihez nyúljunk, de ki tudja? Lehet, hogy tényleg megértünk a pusztulásra.

2: Sigler: Járvány - az emberek ebben a horror és akcióregényben először észre sem veszik, mekkora a baj.  Valami különös elváltozás jelenik meg a testükön, mintha valami lenne a bőrük alatt. Aztán jönnek a hangok, ezek a valamik lennének? Ezek a furcsa háromszögek, amelyek őrültségekre vesznek rá? Lassan kibontakozik egy földönkívüli lerohanás őrülete, miközben egy férfi a életéért küzd. Kész kivágni magából a betolakodókat. De mi van, ha nem adják könnyen maguk? Jó, ez most Fűrész horrornak hat. Vágnál az életedért? Csak éppen ezek a háromszögek nem kérdezik meg a kis triciklin, akarsz-e játszani. Ezek ölnek, és készek a mészárlásra. Eredeti az ötlet, a könyv izgalmas, és jó a horror szint is.

1: Brooks: Zombiháború - készült belőle egy Brad Pitt film is, de aki olvasta a könyvet, annak nem kell 1-1_3.jpg1-2_3.jpgbizonygatnom, mennyivel erősebb anyagot rakott össze Brooks. A Zombiháború krónikáját írta meg, már az emberiség győzelmét követően. Egy riporter dokumentál mindent, a kezdetektől haladva a győzelemig és a következményekig. Interjókat készít a történelmet befolyásoló személyektől kezdve az egyszerű katonákig, hétköznapi hősökkel és túlélőkkel. Egy monumentális, eposzi tabló, interjúkötetként. Benne rengeteg drámai, erős történettel. logikus szerkesztésben. Roppant stílusos a kötet, ezen felül a történetei nagyon erősek. A srácé, aki egy szomszédnál talált katanával harcossá érett. Az északra menekülők, akik a túlélésért kannibálokká kellett, hogy legyenek. A katonák, akik az életük adták, hogy a zombik ne juthassanak ki. De mellette van humora is, nagyon átgondolt az egész. Szórakoztató és drámai, logikus, az emberi kitartást ünnepli, mi kell még? Magyarul létezik egy különleges kiadás is, ami még növeli az élményt. Eredeti, fa borítóval, mintha tényleg túlélte volna a zombiháborút...

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9714592252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása