Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Női nyomozók

2019. február 12. - BBerni86

5: Lottie Parker - Gibney sorozata a skandináv krimikre emlékeztet. Lottie nem egy zseni, rendőri képességeket 5_2.pngnézve ő a leggyengébb a lista tagjai közül. Viszont, a családjában annyi a sötét titok, hogy minden részre jut valami borzalom az olvasónak. Megismerjük a bátyja halálának történetét, látjuk a gyerekei ügyeit, és még az apja sötét titkai is sorra kerülnek egy-egy aktuális bűnügy kapcsán. Erős a lelki vonala, az atmoszférája. Lottie bizony szenved eleget...

4: Maggie O'Dell - Alex Kava sorozata nem könnyed szórakozásra vágyóknak való. Olyan sötét, pedofil ügyek is 4_9.jpgvannak benne, hogy a szegény olvasó a végére mocskosnak érzi magát. És Maggie az, aki elkapja ezeket a szemeteket. Eltökélt, erős nő, akinek a magánélete fizeti meg a szakma árát. Vannak átfedések a kötetek között, de alapvetően nincs kapcsolat a részek között.

3: Kate O'Hare - az Evanovich & Goldberg duó találta ki Kate O'Hare alakját, aki egy igazi kemény csaj, és nem a 3_6.jpgszülői terror miatt lett rendőr. Épp ellenkezőleg: édesapja titkos ügynök volt, aki a lányát is kiképezte. Eltökélt FBI ügynökként Kate a csalások királyának, Nick Foxnak a nyomába eredt. El is kapta, de Nick alkut ajánl: a szabadságáért cserébe segít az FBI ügyeiben. Így megindulnak a svindlik, a nagy akciók, miközben Nick és Kate flörötölnek is ezerrel. Humoros, szórakoztató, abszolút könnyed szórakozás.

2: Kim Stone - Marsons sorozatának hőse Kim Stone, aki sok mindenben emlékeztet Helen Grace-re. Ő is a 2_9.jpgmunka megszállottja, akinek az áldozatok igazsága mindennél fontosabb. Őt is egy gyerekkori trauma kísérti, szintén szülői bántalmazás. Csak míg Helennek egy abuzáló apa jutott, Kim egy olyan anyával veretett meg, aki a saját fiában az ördögöt vélte látni, és halálra kínozta a fiát, Kim hiába igyekezett menteni a testvérét. Rendőrként is komoly ügyeket visz, Marsons kötetenként megújul, és mindig kicsit más a nyomozás, a bűnügy jellege is.

1: Helen Grace - Arlidge hősnője a munkája megszállottja. Egy gyerekkori trauma kísérti, ami miatt segíteni akar1-2_5.jpg minden áldozatnak, és ami miatt nincs rendes magánélete sem. Kemény, határozott nőnek tűnik, de komoly démonokkal küzd. Miközben brutális gyilkosok sorát kapja el, saját családi rémálmával is szembe kell néznie. Bántalmazott húga gyilkossá vált, majd unokaöccse is bosszúból rossz útra lépett. Helen családjának leginkább Charlie hívható, egy másik rendőr az őrsön, Helen osztagában. Ő a családalapítás miatt kerül konfliktusokba magával, vagy a férjével. A történet pörög, csavaros, és szórakoztató, véres elemei vannak. Már jó pár kötete megjelent magyarul is, de vannak még továbbiak is.1-1_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5914621502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása