Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

DiMartino: Korra legendája

Hatalmi harc 1.

2019. február 15. - BBerni86

Harcos, politikai viszonyos, barátságos.

Korra és Asami együtt mennek át a szellemvilágba, ahol közösen kalandoznak. Közben az érzéseiket is meg merik vallani egymásnak: egy ideje már többet jelentenek egymásnak, mint jó barátot. Itt kezdenek el járni. De az idillt a kívülről jött baljós jelek zavarják meg, az avatárnak ideje visszatérnie az emberek közé. A szülei korra_legendaja.jpgfigyelmeztetik, avatárként mindenki figyel rá, kezelje óvatosan a szerelmi életét. Korra meg is sértődik ezen, de a Köztársaság Városban történt zavargások miatt nincs ideje ezen töprengeni. Az új kapu miatt a bandák területei változnak, háborúznak, és egyes üzletemberek máris nyerészkednének a kapu körül, ami a szellemeknek nagyon nem tetszik. Miközben Balin és Mako egy új, erőteljes bandavezér, Tokuga nyomába ered, Korra igyekszik minden fronton segíteni, egységet hozni.

Nem kérdés, ki a célcsoport. Azok, akik az animációs sorozatot is nézték végig, és továbbra is szívesen időznének az avatár világában. Nem lehetetlen másoknak is bekapcsolódni, de nem is egyszerű. Hiszen a történet ott folytatódik, ahol a mesesorozat abbamaradt, és erősen épít is azokra az ismeretekre, karakterekre, akiket a meséből ismerünk.

Az avatárnak nagyon széles az univerzuma: a világának történelme van, aminek sok részlete feltárult már korábban, és amiből elemeket használnak most is. Több erő van, több idomítás, amit most minimálisan sem magyaráznak újra, hanem elvárás, hogy pl. Bolin új fegyverében felismerd, hogy használja már ügyesebben a földhajlító a láva felett felfedezett erejét.

Mindezen felül a karaktereknek is múltja, és kapcsolatrendszere van. Az pl. nem fogja érteni, miért kukul meg annyira Mako, amikor Korra és Asami bevallják a testvérének és neki, hogy párt alkotnak. (Korábban Mako járt mindkét lánnyal: miután Asami és ő szétmentek, Korra volt kb. 2 évadon át a barátnője.) Az ilyen részek miatt kell az előismeret.

De maga a cselekmény új. Ugyan a kapu megnyitására épül, hiszen az hoz új konfliktusokat magával, de ezek a konfliktusok valóban újak, és érthetőek lesznek az új olvasóknak is. Ahogy a politikai hatalomért harcolnak, ahogy a bandák viszálykodnak, ahogy a nyerészkedők a szellemvilágban is a pénzt hajtják, ami ellentétes a szellemek egész létével. Mindennek a középpontjában pedig Korra, aki az avatári hatalmának hála különleges helyzetben van.

Az viszont sajnálatos, mennyire vékony a kötet. Alig pár eseményszál indul be, és a végére is értünk a könyvnek. Pörögnek az események, mindenki indul a maga útján, közben összetalálkoznak és az összefüggések is kezdenek felsejleni. Egyáltalán nem rossz, a mese szellemisége és cselekményvezetése is abszolút megmaradt, csak éppen rövid. Főleg, ha azt is melléteszem, milyen áron szerezhető be a képregény.

Ha pedig már képek: látványban is pontosan hozza azt, amit a sorozatban megszokhattunk. Ugyan az akciók rajzolva nem érhetnek az animáció nyomába, de így is élvezhető és szórakoztató a végeredmény.

Azt még várom, mi lesz a mélyebb üzenet. Korra és Asami kapcsolatával a másság elfogadása már témában van, de valami többet is várok még. Pl. a hatalom természetéről.

Biztató kezdet, tényleg azt sajnálom legjobban, hogy 3 rövid részre vágják a sztorit.

 

DiMartino: Korra legendája – Mint képregény: 75% a történetet könnyen folytatja, érdekes is, szépek a képek is. De rövid.

Szubjektíven: 75% a történet, a képek tetszettek, de nagyon rövidnek találtam árához képest.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4314614214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása