Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Apokalipszis

2019. február 19. - BBerni86

Voltak már hasonló témák, de az Apokalipszis vol1 listája itt: link.

5: DeStefano: Hervadás – a világnak a tudomány vetett véget. Ok, nem az egész világnak, csak az emberi 5_7.jpgjövőnek. A tudósok istent játszottak, és a genetika segítségével tökéletessé változtatták magukat. Ám lett egy nem várt, és egyelőre megkerülhetetlen mellékhatás: a gyerekeik is tökéletesek, de nem élnek tovább 20-21 évnél. Hogy a faj valahogy fennmaradjon, míg a megoldást keresik, egy-egy gazdag fiú mellé 3 feleség kerül, egy céllal. Szülni. Hősnőnk is egy ilyen feleség szerepében találja magát, de nem törődik bele a modern rabszolgaságba. A gazdag fiú helyett a szolgába szeret bele, és szökésen töri a fejét.

4.png4: Cole: Arkánum sorozat – a világnak egy beteljesülő prófécia, egy viadal vetett véget. Minden ezer évben az arkánumok, különleges képességekkel megáldott – vagy vert? – fiataloknak kell élet-halál harcot vívni. Mindegyikük egy lap a pakli kártyában, egyedi képességekkel és elődeik halvány emlékeivel a fejükben. Csak egy maradhat végül, akinek 1000 év élet lesz a jutalma, míg nem kezdődik újra a játék. De minden kör hoz magával egy katasztrófát is. Most annyi lett a természetnek, megjelentek mutánsok is. Egy kamasz lány itt döbben rá, nem őrült, hanem az egyik leghatalmasabb kártyalap a játszmában.

3: Szöllösi: Acélszentek – a világnak a háború vetett véget, amelyben mindent bevetettek a szemben álló felek 3_8.jpgegymás ellen. A túlélők olyan helyeken húzták meg magukat, mint a metró. A szétszabott világban aztán újra indulnak a hatalmi játszmák, és a múlt fegyvereit is ideje lenne leszerelni. Döbbenetes posztapokaliptikus kép Budapestről, egy igazi kalandregénybe, krimi felhangokkal ágyazva. Számomra átértékelte a metrót, a Deák térre már soha nem nézek ugyanúgy, mint a regény előtt.

2_11.jpg2: Schatzing: Raj – a világnak egy eddig felfedezetlen, a mélytengerekben honos életforma kezd véget vetni. Vagy, pontosabban, az emberi civilizációknak megy neki. Ebben ökológiai fegyvereket és állatokat vetnek be: előidéznek lemezmozgással cunamit, de a delfinek, cápák és mindenféle lények is az emberekre támadnak. Miért? Mert addig kell gátat szabni az emberek felelőtlen és környezetszennyező létének, amíg még van mit megmenteni tőlük. Egy kis csapat tudós próbál rájönni, mi folyik, és hogy állítsák meg. Tudományos mélységű, de szórakoztató és izgalmas regény is.

1: McCarthy: Az út – a világnak egy újabb háború vetett véget, melyben bevetették az 1_1_1.jpg1_2_1.jpgatomfegyvereket is. A környezet lakhatatlan, nem terem semmi, a túlélő állatok és emberek is mutálódnak. De még vannak, akik nem adják fel és küzdenek. Mint az apa és fia, akik az óceán felé tartanak, abban a reményben, hogy ott jobb lesz, a fiúnak lesz még jövője. Borzalmak sorát kell túlélniük, de a remény soha nem hal meg. Nagyon szuggesztív a próza, tulajdonképpen egyetlen, sötét és magával ragadó mondat az egész. Megviseli az olvasót, néha fáj olvasni, de nagy élmény is. Film is készült belőle, elég erős szereposztással, de vallomás: még nem mertem megnézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2314635236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása