Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Kids in War

2019. március 05. - BBerni86

5: Collins: Az éhezők viadala sorozat - volt egy nagy háború, és a nyertes újraértelmezte a társadalmat. Saját 5_9.jpgmaguk lettek a Központ, akik a többi országrész között leosztották a munkákat. Voltak, akik a halásztak, mások fejlesztettek, és a legszegényebbek bányásztak, termeltek. A zsarnoki uralmat betetőzve minden évben minden körzetből egy kamaszfiú és lány a Központba kellett menjen, egy halálos viadalra, melynek csak egy túlélője lehet. Míg nem jött egy lány, aki jelképpé lett. Aki elindított egy lázadást, melyben a kamaszok, gyerekek lettek katonák egy jobb jövőért.

4_12.jpg4: Gaál: Battleground Zero - milyen a világ? Egy katasztrófa. Az emberek egymást ölik vallásért, rasszért, vagyonért. A technikai fejlődés mindig valami szörnyűséget is hoz magával. Az atom jó energiára, de bombának is. Hogy lehetne egy jobb világot teremteni? A gyerekek egy hálózaton kidolgozzák a megoldást, egy új világrendet. Csak a felnőttek számára ez rossz hír: az új rendszer megszületéséhez a réginek vesznie kell, és a rugalmatlan felnőttekre kiírtás vár. Üdv a felnőttek elleni háborúban!

3: Fukui: Truancy - a gyerekeket egy fasiszta rendszerben nevelik. Szigorú szabályok vannak, a megszegésükért 3_10.jpgkomoly büntetés jár. Aki kicsit is más, azt elintézik. De nem minden gyerek tűri ezt birkaként. Ők létrehoztak egy titkos hálózatot, és harcba szállnak a 2_14.jpgrendszerrel.Afféle mini terroristaként nem félnek a vérontástól sem. Így termelik ki a saját elpusztítójuk is: egy akcióban meghalt egy kamaszfiú családja, aki bosszút esküszik. Beépül, egyre feljebb tör a hierarchiába is. Hinni kezd bennük. De félre lehet-e tenni a bosszút?

2: Shusterman: Bontásra ítélve - a sebészet már ott tart, hogy az emberi testet képesek darabokra szedni, és másoknak adni a testrészeket. A szülőknek joguk van arra, hogy egy gyermeket 18 éves koráig bontásra ítéljék. Rosszul tanulsz, lázadni mersz? A következő pillanatban már a bontótelepen találod magad, ahol szó szerint szétszednek és másnak adják a szerveid. Aki tudja, hogy ez vár rá, igyekszik menekülni. Mint a regény kamasz hősei is. Az egyetlen reményük egy titkos szervezet, akik megmentenék őket. De rá kell jönniük, a cél nem a menekülés. Hanem a szembeszállás, harcolni valami jobbért, emberibbért.

1-1_7.jpg1: Kósun: Battle Royale - már az ókori Rómában is tudták, mi 1-2_7.jpgkell a népnek. Kenyér és cirkusz. A disztópikus Japánban pedig megtalálták a tökéletes cirkuszt a gazdagoknak, amit társadalmi üzenetként is le lehetett adni. Minden évben egy középiskolai osztályt kiválasztanak egy kísérletre. Elviszik őket egy lakatlan szigetre, mindenkinek adnak egyetlen segédeszközt. Lesz, akinek GPS jut, másnak fegyver, de kések és fejsze, mindenféle holmi rejtőzhet a hátizsákban. A feladat egyszerű: éld túl! Minden osztálytársad ellenfél, mert a végén csak egy túlélő lehet. ÉS meg kell ölnötök egymást, mert ha nem, a nyakatokra tett pánttal mindenki felrobbantható. És mi az igazi cél? A gazdagok fogadnak, ki nyer. De idén valami más lesz. Mert van olyan gyerek, aki felismeri, a rendszer ellen kell harcolnia. Ezt a Battle Royale-t senki nem feledi könnyen...

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7714666091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása