Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Visszanéz7ő

10. hét

2019. március 10. - BBerni86

Március

4. Richards & Langthorne: Bohém rapszódia - dokumentumregény 5/5

5. Cowell: Így neveld a sárkányodat - gyerekkönyv 5/5

6. Marshall: Ismerősnek jelölt - női thriller 5/4

7. R. Kelényi: Váláshelyzet - humoros 5/3,5

8. Nielk: Sose engedj el - dráma: 5/5

9. Rowling: Grindelwald bűntettei - forgatókönyv 5/3

    Tóibín: Nora Webster - kortárs 5/3

10. Hill & Rodriguez: Kulcs a zárját - képregény 5/5

      Murphy: Dumplin - ifjúsági 5/4

Ezzel zárul a 10. hét.

Ha pedig a számokat nézem, a héten megtáltosodott a múlt vasárnapi Tukorfalat. Olyannyira, hogy nem csak a heti legolvasottabb posztom lett, de a Top10 utolsó helyét is megszerezte magának.

De ha az e heti könyveket nézem, akkor Nielk és a Sose engedj el nyerte el a dobogó első fokát. A héten nekem is ez volt az egyik legélménydúsabb olvasmányom, eléggé megrázott. De nagy pozitív csalódás volt a Locke&Key első kötete is, aminek már nagyon várom a folytatását.

A héten nem annyira a könyveken, inkább a helyesíráson és a kommunikáción pörgött az agyam. Úgy tűnik, oda kell figyelnem rá, hogy a helyragokat még pontosabban tegyem ki. Most irigylem is az angolokat, hogy nekik nem kell agyalni, hogy iskolába vagy iskolában vannak. Ha odafigyelek, nekem se kell sokat töprengeni rajta, csak éppen a helyesírási szabályzat által megengedettnél jobban vonz a -ba/-be rag.

A másik pedig, az én és a te üzenetek, valamint a passzív-agresszív beszólások túlsúlya. Azt veszem észre, hiába kap egyre nagyobb teret az asszertív kommunikáció, a gyakorlatban mégsem alkalmazzák. Komolyan olyan jó érzés másba belerúgni egyet? Passzív-agresszívan ez akár még szellemesnek is tűnhet, de nem az, hanem egyfajta álcázott gonoszság. Növesszünk vastagabb bőrt, igaz?

De nem is akarom ezen többet törni a fejem, inkább nézzük a jövő heti terveket. Folytatom tovább Hablaty és Fogatlan kalandjait, ez biztos. Mivel végre kijött a Visszatérő végzet, el is olvasom hamar. Biztos keresek egy thrillert is, talán a Letterótól. Kellene történelmi is, van is tervem. Vegyesen, egy kis amerikai, egy kis magyar. Mit szólnátok egy Báthory Erzsébet sztorihoz?

De majd jövő héten kiderül!

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6914680816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása