Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Steadman: Zavaros vizek

2019. március 13. - BBerni86

Nászutas, ügyeskedős, átverős.

Erin élete látszólag csodálatosan alakult: övé álmai állása, szépreményű dokumentumfilmes, aki éppen egy izgalmas projekten dolgozik börtönviselt emberekkel. A párja, Mark, akinél tökéletesebbet elképzelni sem tudna, megkéri a kezét és nagy esküvő, csodás nászút vár rá Bora Borán. 3 hónappal később mégis sírt ás a férjének, akitől terhes, és akit szeret is. Mi történt? Nem csak az, hogy Mark elvesztette a bankári állását, és valami ezzel zavaros_vizek.jpgelpattant a lelkében is. Nem csak az, hogy a nászúton merülés közben ráakadtak egy roncsra és egy táskára. Amiben jelentős pénzösszeg, egy titokzatos pendrive és gyémántok is voltak. Miközben Erin mindent megtesz, hogy a lehető legjobban jöjjenek ki a helyzetből, megalapozzák az életük, ne akadjanak a nyomukra, valami mégis történik.

A Lettero thrillerként adta ki ezt a regényt, a PR is efelé ment el. Így nem is kicsit lepett meg, ahogy a regény elindul. A felütés a sírásással remek, azonnal megragadja az ember figyelmét, és felvezeti az egész tragikus eseménysort. De.

De aztán belecsöppenünk egy romantikus regénybe, ami nekem nagyon hamar az agyamra ment. Erin élete csodás. Erin mindennél jobban szereti Markot, aki először a vőlegénye, majd a férje lesz. Ugyan Steadman elkezdi alapozni a thrillert is, hiszen az állását elvesztő Mark mutat már olyan viselkedést, ami aggodalomra adna okot, de alapvetően reménykednek, szerelmesek, egy boldog közös életre készülnek. Én meg nem értem, minek ilyen hosszan felvezetni a véresebb és komolyabb eseményeket. Mert lesznek, tudom, hiszen a kezdéskor már szembesülünk vele, hogy Erin sírt ás.

A nászúton változik meg a sztori, és onnantól kezdve már tetszett is. Többrétegű, hiszen folyamatosan kapjuk Erin mesterkedéseit, hogy pénzhez jussanak és elrejtsék a táska eredeti tulajai elől magukat. Kisebb átveréstől kezdve nagyobb húzásokig akad sok mindent, amit behálóz a feszültség. Mert az orosz maffia vissza akarja kapni a táskát, és természetes, hogy Erin sem ússza meg félelem nélkül.

De mellette marad egy kis szerelmes vonal is, hiszen ő a szerelméért és a családjáért teszi mindezt. Már nem olyan romantikus a hangvétel, mint a regény első felében, de azért még néha az a hangulat beköszön. De így, thriller mellett, nekem sokkal elviselhetőbb volt.

Sokkal inkább zavart, hogy nekem nagyon sokáig tartott, amíg Erint meg tudtam kedvelni. Engem idegesített, ahogy érzelmileg viselkedik. Mark átérzi a helyzet súlyát, legyen szó a táskáról vagy az állása elvesztéséről. Erin meg nem. Amikor már a házuk is veszélyben van, kiakad azon, hogy Mark mégsem tartana hetedhét határra szóló hatalmas lagzit. Vagy, ahogy akaratlanul is szabotálja a férje jóval érettebb terveit. Aztán, jön pár fordulat, és már másként tudtam nézni rá, még meg is kedveltem. De ahogy mondtam, ehhez idő kellett. Még úgy is, hogy Steadman szépen mélyíti a karakterét, jól láttatja az érzelmi életét és jellemét is.

Kicsit a csavart légből kapottnak éreztem, de csak kicsit. Ha tudunk a sorok között olvasni, meg lehet sejteni ezt-azt, de Steadman jól vezeti a cselekményt, így azért marad meglepetése is a végjátékra. Némelyik nagyobb is, mint ami logikus. De erről nem több, olvassátok!

Bár nehezen indult be, utána kifejezetten tetszett, korrekt thriller.

 

Steadman: Zavaros vizek - Mint thriller: 75% lassan indul be, a végére begyorsul. A női lélekrajza erős. Olvasmányos.

Szubjektíven: 80% a vége sokkal jobb, mint az eleje. Romantikusból vált, és jól is. Tetszett.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1014684906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása