Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Anonymous: Fedőneve: Jégmadár

2019. április 07. - BBerni86

A történet két idősíkon játszódik.2.png

Elena története: a cseh lány már gyerekként eltökélte, hogy sikeres sportoló lesz belőle. Keményen dolgozott, hogy tornászként megállja a helyét, és az olimpia volt az álma. De ahogy kezdett kamaszodni, rá kellett ébrednie, hogy soha nem tartozhat a legnagyobbak közé.

Ám oroszok keresik meg, egy visszautasíthatatlan ajánlattal. Dolgozzon nekik! Elköltözhet Prágába, ahol a legnevesebb egyetem diákja lesz. A családja otthon mindent megkap, kényelmes lakást és életet. Elena elmegy, és kettős életet kezd élni. Az egyetem helyett igazából fecskének képzik. Ők olyan szép lányok, akik gazdag és politikailag befolyásos férfiak feleségei lehetnek. Rajtuk keresztül pedig a szovjetek irányíthatják a férjeket és a 3_1.pngvilágpolitikát. Műveltté, széppé teszik őket, a szexre is kiterjed a képzés. Elena viszonyt is kezd a fiatal tartótisztjével, ekkor még azzal álltatva magát, hogy az érzelmei igaziak.

Az első munkája Párizsba vezeti. Kreáltak neki egy múltat: az olimpiai csapattal jutott ki Nyugatra, itt maradt, és divatmodell lett belőle. Egy fogadáson fut bele egy gazdag, befolyásos francia család fiába. El kell csábítania, elvetetnie magát vele. Könnyeden megoldja. A férfi a tenyerén hordozza, családot terveznek, jó életük van. De pont ezért nem maradhat. A férfi nem lett politikailag ambiciózus, így nem maradhatott egy fecske férje. Mondvacsinált ürüggyel elválnak, a férfit titkos ügynökök fenyegetik meg, hogy végeznek vele, ha Elena után megy,

A nő Kanadába kerül, ahol régi barátja és iskolatársa mellé helyezik. A két fiatal egymásba kapaszkodik, össze is házasodnak, és együtt terveznek. De az oroszok megint jönnek. Elena már meg sem lepődik, hogy a testét is elveszik, az életét is összezúzzák. New Yorkba kell mennie, és egy újabb gazdag férfit fogni.

Egy autógyáros felesége lesz, akiben megvan a politikai ambíció is. Elena kislányt szül neki, de továbbra is az oroszok tesznek vele, amit csak akarnak. Amikor az apja is azt szeretné, hogy szabad legyen, végeznek a férfival.1_12.jpg Elena szabadulni akar. A férjét sose szerette, aki rendszeresen csalja is, hanyagolja is. Sokáig tart, de elválhat. Így is a markukban van már a férfi. (Van egy orosz fattya, akivel zsarolhatják.)

Az exnek indulni kell a választáson, mint amerikai elnök. Nem akar, de nincs választása. Még csak nyerni sem akar. De ez már nem az ő döntésük, csak a bábosok játékszerei.

A jelenben Grace, Elena szellemírója életrajzi regényt írna a nőről, aki erre kidobja. Grace nyomozni kezd, bejárja Elena útvonalát. Beszél a családjával, a volt szerelmekkel és összerakja a képet. De, az egyetlen férfi, akit a segítőjének hisz, ügynök. Meg is ölik, Grace is folyamatos veszélyben van. Kénytelen megalkudni: nem ír meg semmit, cserébe megkapja a kényelmes életet.

A végén Elena keresi fel, és titkos alkut kötnek. Írnak egy regényt, és mindent lelepleznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3814742293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása