Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

R. Kelényi: Mennyei bűnök 1.

2019. április 14. - BBerni86

Egy pap az 1800-as évek második felében egy római ópiumbarlangba tart. Egy kábulót keres, a 35 éves Marcót. A férfi korábban rendtársa volt, akivel gyakran nyomozott együtt a Szentszék ügyeiben. Ám Marco elvesztett egy tanulót: ördögűzésre mentek, de az állítólag megszállt lány csak gyilkos volt, és végzett Marco segédjével is. A férfi feladta a papi hivatást, és most züllik. Drog, alkohol, nők – felejteni akar minden áron. Az atya igyekszik 1_11.jpgmegmenteni az életét, bár azt tudja, újra pap Marco sosem lesz.

Kijózanítja a férfit, és elmondja, van egy neki való ügye. A Szentszék nem akar nyomozni, de Marco megtehetné. Egy bajor származású özvegy itt vonult zárdába, és borzalmakat tapasztalt. Lady Katharina erős, becsületes nő, akinek Marco ösztönösen segíteni akar.

Az asszony elmeséli, hogy miután másodszor is megözvegyült, keresett egy zárdát, ahova visszavonulhatott. Mindig is vonzotta a hittel teli, elvonult élet. A Sant Ambrogio zárdát ajánlották neki, ahol Maria Luisa nővér fiatal kora ellenére megnyerő vezető volt. Áradt belőle a vonzerő, mindenki rajongott érte, Katharina is. Kifizette a belépési díjat és bevonult. Ám neki kellett németről olaszra fordítani a szemérmetlen, szexuális ajánlatokkal teli leveleket, amiket Maria Luisa kapott. Majd egyik éjjel látta, ahogy idősebb apácák és Maria Luisa megrontanak egy fiatal novíciát, erkölcstelen szexuális tettekre kényszerítve a lányt. Mivel nem hódolt be, Katharinát elkezdték mérgezni. Csak gazdag, befolyásos rokonának köszönheti, hogy élve kijutott. Marco agyát már most azt mozgatja, miért tűri ezt el az egyház, ki az a magasan levő főpap, aki erre engedélyt adott. Már csak egy lányt kell találnia, akit kémként a zárdába küldhet.

Ezen töpreng, amikor felfigyel egy rohanó, nagyon zaklatott kislányra. Hazamegy vele, vérben fagyva talál egy megkéselt férfit, mellette egy összeszabott ruhájú, összevert lány, közel hozzá egy késsel. Ő a kis Leona nővére, 3_18.jpgBlanca. Marco magával viszi, és a hercegnőnél elrejti őket. Ez a lány lehet a tökéletes kém.

Blanca lassan gyógyul, a hercegnő tanítja, hogy be tudjon majd illeszkedni a zárdában. Közben megismerik a történetét is. Még csak fiatal lány volt, amikor anyja meghalt, és rá maradt két kishúgának a nevelése. Modell lett belőle, aki festésről álmodott és őrizte erényeit, remélve, egyszer jön egy férfi, akivel szeretik egymást és lehet még saját családja.

A háziúr azonban szemet vetett rá, és többször is kifejtette, mit akar tőle. Amikor Nella, a nagyobb húga elvette báli ruhára a lakbérre félretett pénzt, a háziúr ultimátumot adott: fizet, vagy az ágyába megy. Blanca kétségbe esett, de Nella, aki elhagyta őket egy gazdag férfi kitartottjaként, visszaadta a pénzt. A háziúr azonban hiába kapta meg a pénzt, a lányt akarta. Blanca küzdött ellene, de brutálisan összeverte és megerőszakolta a férfi. Mikor végzett, közölte vele, hogy rendszeresen igényt tart a lányra az ágyában. Blanca agya elborult, megragadta a kést és szúrt.

A gyógyuló, okos lány egyre jobban beeszi magát Marco gondolataiba. Siet is a zárdába küldeni, pontosan tudja, hogy nem lehet köztük semmi, csak munkakapcsolat.

Blanca ígéretet kap, hogy vele bármi is lesz, Leona jó helyen lesz. Álcában a zárdába jelentkezik, felveszik, és rögtön első este elviszik beavatásra.2_22.jpg

Itt ér véget az első kötet, folytatását is mesélem hamarosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5914742205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása