Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Kamaszos fájdalmas

2019. április 16. - BBerni86

5_14.jpg5: Mészöly: Szabadlábon – Dani 16 éves, sok tekintetben kiváló fiatalember. Aki csak ülve látja, könnyeden leveszi a lábáról. Helyes, zenél, megvan a magához való esze. De Dani mozgásában korlátozott, és megvannak a maga harcai. A családjában is. Az apját soha nem ismerte, de most megkeresi. Találkozni akar vele, ezért bevállal egy nagy kalandot. Elszökik, és külföldre indul családegyesítésre. Mindenféle kalandba keveredik, és az út önismereti túraként is működik. A főhősnek bőven akad gondja, de a regény hangvétele pozitív, küzdelemre sarkaló.

4: Dessen: Tökéletes – Macy jól titkolja, de bizony sérült portéka. A kamasz lány zárkózott és 4_18.jpga végletekig maximalista. Tökéletes akar lenni, élete minden területén ezt hajszolja. Ezt látja az anyjából, ilyen a barátja. Nyári munkaként azonban belekeveredik egy káoszos parti szervező cégbe, új embereket ismer meg, és el kell gondolkoznia. Jó úgy, ahogy élni próbált? Jó tökéletesnek lenni? Egy új fiú, sok új barát és Macy gyógyulni kezd. Képes lesz arra is, hogy mindennek a gyökerével is szembenézzen: apja halálával, amiért magát hibáztatja.

3_20.jpg3: Fitzpatrick: Életem a szomszédban – Samantha élete tökéletes és a tervek szerint halad. Kissé lesajnálóan néz közbe át ablakából a szomszédba, ahol a Garrett család él. Nagycsalád, megszámlálhatatlan gyerekkel. Egy napon az egyik szomszéd srác, Jase bemászik hozzá. A lány előtt feltárul egy másfajta élet, egy nagy első szerelem, egy szeretettel és élettel teli család mindennapjai. Ő is élni kezd általuk, felismeri saját családja ridegségét és embertelenségét, de egy tragédia mindent összezúzhat és a lány lehetetlen helyzetbe kerül. Kihez legyen hű? Az anyjához, vagy az új barátokhoz és szerelemhez?

2: LaZebnik: Páros randi tesóknak – Chloe irigylésre méltó életet él. Jól tanul, övé az 2_24.jpgiskola legjobb sráca, Jason is. Ám azt gondosan titkolja, otthon milyen felelősség az övé. Nővére autista, és Chloe igyekszik a gondját viselni. Most éppen azt szeretné, ha barátokat és szerelmet találna. Akad is egy helyes srác, csak egy gond van. Az öccse Chloe osztálytársa, aki mindig képes a lány agyára menni. De ha a testvéreket össze akarják hozni, nekik kell gardedámot játszani, és egyre több időt tölteni egymással. Ahogy Chloe jobban megismeri a fiúkat, és mindazt a küzdelmet, amivel minden nap szembekerülnek, változnak az érzelmei.

1_13.jpg1: Marchetta: Jellico Road – duplán is ide kerülhet, és nehezemre is esik írni róla, mert ha jobban belegondolok ebbe a történetbe, elsírom magam. Igen, engem ilyen mélyen megrázott. A jelenben Taylor története bontakozik 1-2_11.jpgki, akit 11 éves korában elhagyott az anyja, egy bentlakásos iskolában nőtt fel. Most ő vezeti az iskola titkos csapatát, akik minden nyáron területfoglalós játékot játszanak a Városiakkal és a Kadétokkal. Taylor nyerni akar, de a Kadétokat az a Jonah vezeti, akire a múlt miatt még mindig dühös, de aki egyben elsőként dobogtatja meg a szívét. Mikor nevelője, Hannah eltűnik, a hátrahagyott naplói alapján a lány nyomozni kezd, és Hannah történetéből a saját családjának múltja is kiderül. Három gyerek története, akik családjukkal autóbalesetet szenvedtek a Jellico Road-on, és a megárvult gyerekek együtt kerültek intézetbe. Akik kitaláltak egy területfoglalós játékot, hogy együtt szórakozhassanak a nyáron kadét és városi barátaikkal. Akik 17-18 évesen olyan tragédiát éltek át, amely összezúzta az életüket, újra.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr414758745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása