Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

YA fantasy

2019. április 30. - BBerni86

5: Ciccarelli: Az utolsó Namsara – Firgaard legendái két mesebeli, csodás lényről szólnak, akik testvérek is 5_16.jpgvoltak. Az angyali Namsara, a védelemező. Iskari, a húga, a pusztító. Ők már csak mesékben élnek, de a rang még átszáll. Asha hercegnő az iskari, népe legnagyobb sárkányvadásza, aki majd megszakad, hogy az apja elfogadja és szeresse. De titkot őriz, a meséket, melyeket apja betiltott, de anyjuk gyerekeire örökül hagyott. Amikor Asha szembesül bátyja lázadásával apjuk ellen, amikor testvére kérésére megmenti egy barát életét, aki aztán neki is fontossá válik, át kell gondolnia, ki ő igazán és miért harcol.

4_21.jpg4: Clayton: The Belles: A szépség ára – Orleans elátkozott – népük féltékeny istenapja szürkévé és rondává átkozta felesége szeretett, gyönyörű gyermekeit. Az istennő csak enyhülést nyújthatott, megváltást nem. Belle lányok születnek Orleansban, akiknek vérében mágia folyik. Akik széppé tehetik az embereket. Camellia is közéjük tartozik, és minden vágya, hogy a királyi család szépésze lehessen. Amikor az álma valóra válik, szembesülnie kell vele, milyen bűnt rejtegetnek a szép arcok mögött. Míg megpróbál túlélni az udvarban, fel kell tennie a kérdést, mennyit szabad tűrni, és mikor kell lázadni.

3: Rutkoski: A nyertes trilógia – Valoria harcos császárság, minden polgárt harcosnak nevelnek. Kestrel is ilyen3_23.jpg nevelést kapott, félelmetes stratéga lány létére, akit apja férjhez akar adni. A nemes kisasszony lázad ez ellen, és vesz is egy rabszolgát apja bosszantására. Arin, Herran szülötte azonban nem átlagos. A városa, népe felszabadításáért küzd, amihez szolga léte is csak álca. A két fiatal lassan egymásba szeret, bár világok választják el őket egymástól. Amikor a lázadás kitör, ellenségek lesznek – túlélheti ezt a szerelem? Hazugság, fájdalom, megtévesztés, harc, áldozat és szerelem három köteten keresztül.

2_27.jpg2: Sanderson: Acélszív – a világ örökre megváltozott, amikor az emberek némelyike megváltozott. Olyan képességeik lettek, mint a repülés, sebezhetetlenség, telekinézis. Idol, ez lett a nevük. De hősök nem születtek köztük, aki Idol, gonosztevő. Zsarnok, aki erőszakkal uralkodik a területén, és más Idolokkal szövetkezik és háborúzik. A Leszámolók az egyetlenek, akik szembeszállnak velük, és képesek is ártani nekik. Emberek, kitartással, trükkökkel, szilárd elhatározással. David közéjük akar tartozni. Acélszív, az apját meggyilkoló Idol a célpontja. Bekerül, és a cél mellett családra, szerelemre is lel.

1: Schwab: A mágia árnyalatai – a trilógia három kötete: Egy sötétebb mágia, Gyülekező árnyak és A fényigéző. Kedvencet választani? Nem lehet. Egyetlen, nagyívű történetet alkotnak, és egységesen erős regény lett mindegyik. Négy London létezik 1-2_13.jpgegymással párhuzamosan – minden világban más a mágia ereje. Feketében megmérgezett mindent, halott az a világ. Fehér London, ami mágia híján haldoklik és erővel uralkodnak zsarnokai. Vörös, egy virágzó és gazdag világ, tele varázslattal. Szürke, ahol nagyon kevés varázs bukkan fel. Csak a vérmágusok, a nagyon ritka antarik képesek utazni a világok között. Kell herceg, Vörös London egyik hercege ilyen lény. Küldetésekre jár, üzeneteket hord a világok között. Nem sejti, hogy Fehér London urai az ő világára is pályáznak. Nem sejtheti, hogy fekete London életre kelt mágiája mindent magának akar. Háború és cselvetés van a küszöbön, és neki kell harcolnia a világokért, védve családját és a szeretteit. Nem várt segítsége egy tolvajlány lesz, Lina, aki még maga sem sejti, az ő vére mit rejt. Kalandos, izgalmas, tele varázslattal és emlékezetes szereplőkkel. YA jelző nélkül is, fantasy regényként is élmény, és megáll a lábán.1_16.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2314761146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása