Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Róbert: Hat hét a világ

2019. július 05. - BBerni86

Szerelemért küzdős, színházas, öntudatra ébredős.

Nelli mindig is szerette a színházat, középiskolásként szakkörre is járt. De soha nem gondolta volna, hogy egyszer színházba megy dolgozni. Tény, a munka is érdekli, de van valaki, aki nagyobb vonzerőt jelent a gyakornoki helynél. A színház egyik vezető színésze, és sok tini lány vágya, Nelli egykori színjátszós iskolatársa, 6_het_a_vilag.jpgMilán itt játszik. Most éppen a Rosencrantz és Guildenstern halott egyik címszerepére készül. Nelli, miközben a munkájából adódóan blogon követi a színházi eseményeket és próbákat, a fiú szívéhez is igyekszik közel kerülni. Milán barátnője akar lenni, és bármire kész ezért. Közben az IT szakértő fiatalember, Máté jó barátja lesz. Vajon Nelli időben észreveszi, melyik fiú szereti, ki az igazi? Vajon az apját sikerül meggyőznie arról, hogy ne csak 6 hétre, de az egész gyakornoki évre maradhasson?

Szerencsére a színházak még tartják magukat, megvannak. Akadnak sikerdarabok is, születnek még mai sztárok is. Tény, nem a mienk az aranykoruk, de örüljünk, hogy még vannak. Ahogy színházba járók is.

A Hat hét a világ egyszerre csinál kedvet annak az olvasónak, aki nem szeretett eddig színházba járni, és kiszolgálja azok igényeit, akik a hősnőhöz hasonlóan szeretik a színházi világot. Ad egy kis betekintést a színfalak mögé, ha nem is mélyrehatóan, de egy romantikus regény erejéig.

Ezzel eljutottunk a zsáner kérdéséhez. Nagyon erős benne a szerelmi szál, simán rá lehet tenni a romantikus címkét. Nelli hódítani érkezik a színházba, és lesz is szerelmes. Azért különben jár a pont, hogy nem a meglátni és megszeretni elv szerint haladnak az események, és szexuálisan is vissza van fogva az írónő tolla. Írt bele szex jelenetet, de New Adult, és nem erotikus szinten, amit még bevett a gyomrom.

Ennél érdekesebb, hogy ez egy karrierregény is. Nelli ugyan diplomás, fiatal nő, de sok tekintetben olyan még, mint egy tini lány. Ezt mutatja az is, hogy elvakultan a srácot akarja, akibe 15 évesen szeretett bele. A modern mesék kitermelte naiva, aki el is hiszi, hogy az első szerelem az örök és nagy, ha beteljesületlen is volt. De nem csak szerelmi téren, az életvezetésben is van benne kamaszos vonás. Ahogy az apja még mindig hat rá, és mondhatni, parancsol neki. Nelli története arról is szól, ezeket hogyan építi le, és válik önálló, felnőtt nővé. Ez a vetülete még izgalmasabb is a könyvnek, mint a szerelmi – amit valljunk be, a fülszövegből ki lehet találni, ki lesz végül a nagy Ő.

Pozitív az is, hogy Róbert Katalin hősei felettébb emberiek. Nelli nem a legszebb lány a környéken. Túlsúlyos, de magabiztos. Elég kevés olyan hősnő akad, aki szeret enni, Nelli ilyen. Meglátja magában így is a szépet, és eszébe nem jut, hogy a sztár Milán esetleg a súlya miatt nem venné őt észre. A belső szépség, a magabiztosság benne van ebben a történetben.

A többiekre is igaz, hogy hitelesen emberiek. A szívdöglesztő Milán néha nagyon tapló, a kedves Máté nem egy szépfiú, mindenkinek vannak árnyoldalai is.

Részemről több színházi kulisszatitkot szívesen olvastam volna, de azért így sem panaszkodom. Volt, amin jót mosolyogtam is (Hamlet, aki más darabban akar Hamlet lenni).

Kellemesen megvoltam vele. A kedvencem nem lesz, de egyszer belefért.

 

Róbert: Hat hét a világ - Mint New Adult: 70% emberi, hétköznapi karakterek hiteles sztorija, izgalmas környezetben.

Szubjektíven: 65% több pontján tipikus, de a karakterek szerethetőek, és tetszett, hogy valós.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1114926814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása