Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. július 10. - BBerni86

A seregben Reacher megtanulta a szokásos elsősegélynyújtó módszereket – mesterséges lélegeztetést, erőteljes nyomás a mellkason percenként nyolcvanszor –, viszont a maga részéről ahhoz az aranyszabályhoz tartotta magát, hogy soha ne élesszünk újra egy olyan fickót, aki épp az imént akart lelőni. Ebben a kérdésben meglehetősen hajthatatlan volt. (Child: Megérte meghalni)

 

– Csak hároméves. Álmodik. Bárcsak mi is átaludhatnánk a borzalmakat. Könnyebb lenne úgy. 
– Alszunk majd. A végén mind alszunk majd. Addig marad a küzdelem. (Johannsen: A pontlövész)

 

  • Sajnálom. Ez szívás.
  • Lehetne rosszabb is.
  • Lehetne jobb is.
  • Az mindig lehetne.
  • Wow! Mennyire pozitív vagy! (West: Szerelembe zárva)

 

 A madarak énekelnek vihar után. Az emberek miért nem tudnak ugyanúgy örülni a napsütésnek, ami nekik jut? (Higgins Clark: A szemem mindig rajtad tartom)

 

Már semmi sem lesz ugyanaz, Antoinette. A világ, amelyben éltünk, gyökeresen kifordult önmagából. Túlélünk, talán ez a legjobb szó rá. Oly mindegy, milyen a ruha vagy a frizura, amikor a túlélésért megy a harc. (Johannsen: A pontlövész)

 

A hold babonás helyet foglalt el a város lelkében. Ősidők óta Bizánc szimbóluménak számított, ahogy a Hagia Szophia rézkupolája fölé emelkedett, és csillogott az Aranyszarv-öböl nyugodt vízén és a Boszporusz fölött. Akár egy aranypénz, amelyet az ázsiai hegyekből ástak elő estéről estére, apadása és dagadása kifejezte Konstantinápoly ódonságát és az idő vég nélküli ismétlődő körforgását, amelyben a város létezett – maga volt a változékonyság, az időtlenség és a baljósság. (Crowley: 1453)

 

  • Maga orvos, esküt tett. Kötelességei vannak.
  • Veszélyes lehet.
  • Reggel felkelni az ágyból, az is veszélyes.
  • Maga teljesen őrült, tudja?
  • Én inkább úgy gondolom, lelkiismeretes. (Child: Megérte meghalni)

 

Csajszi, a fiúk olyanok, mint az aranyhalak. Rövid memória. Sosem tudod meg, hogy akkor fontos voltál-e, és higgy nekem, nem is érdekes. Már csak az az érdekes, hogy most mi a fontos neki. (Róbert: 6 hét a világ)

 

Tudod, amikor meghallottam, hogy újból előjöttek a régi elnevezések, herceg, báró, gróf, eltűnődtem azon, vajon a történelem nem olyan-e, mint a nadrág? Lehet rövid vagy hosszú, lábra simuló vagy bő szárú, de akkor is két szára van! (Johannsen: A pontlövész)

 

Egyszer egy boltban járt, ahol kiállították azokat a szőnyegeket. Elsétált az egyik mögé, amely kampókról lógott le a mennyezetről. A hátoldalát nézve megdöbbent, mert szálak zavarba ejtő sokaságát látta, amelyek sehová sem vezettek. Az egyik oldalon csodálatos szépség, a másikon teljes diszharmónia, bár mindkettő ugyanannak a tervnek a része. Ekkor világossá vált számára az üzenet: Ebben az életben csak a szőnyeg fonákját látjuk. Nem tudjuk, hogy elmondhatatlan nehézségeink hogyan és miért képezik egy szépséges minta részét. Ezért olyan fontos a hit. (Higgins Clark: A szemem mindig rajtad tartom)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1714887940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása