Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Flynn: Harmadik lehetőség

Mitch Rapp 4.

2019. július 15. - BBerni86

Bérgyilkosos, korrupt embereket leleplezős, túszt kiszabadítós.

Mitch Rapp a szakma legjobbja, a kormány bérgyilkosa, aki minden helyzetből kivágja magát. Ám most szerelmes, nősülni akar és családot alapítani, az utolsó bevetésére indul Németországba. Egy fegyverkereskedő a célpont, aki terroristákkal üzletel. Ám a háttércsapatét lefizették, vele is végezni akarnak. Mitch túléli, és elindul haza kideríteni, ki árulta el és miért. Ha rátalál, nem lesz kellemes a bánásmód, amit tartogat az árulónak. harmadik_lehetoseg.jpgMiközben a központban Kennedy igyekszik megfejteni mi történt, és védeni a helyét, mint jelölt a CIA élére. Az ármányok egyre jobban gyűrűznek, Mitch menyasszonya is komoly bajba keveredik, de őt sem kell félteni, ahogy a szerelmét sem.

Ez is olyan sorozat, amelynél komolyan irritál, hogy nem adtak ki magyarul minden részt. Így olyan lyukak vannak az előismereteimben, amelyeket nem tudok betömni. Olvastam a sorozat, időrendben első két kötetét, a harmadik nincs magyarul, és naná, hogy a 4. rész tele van olyan utalásokkal, melyek a 3-ra vonatkoznak. Már eleve az, hogy abban ismeri meg Mitch Annát, aki most a menyasszonya, a leendő felesége…

Az már a személyes kínom, hogy voltam annyira magammal kiszúró, hogy előrenéztem, mi vár a karakterekre. Maradjunk annyiban, elvette attól a kedvem, hogy nagyon belemerüljek a sztoriba és megszeressem a karaktereit. Túl sok tragédia vár még rájuk…

De ebben a részben még pozitívnak tűnik a jövő. Mitch tele van tervekkel, és azokkal kell leszámolnia, akik elárulták, és ezzel elvennék tőle ezt a jövőt. Mitch vonala korrekt akcióregény, amiben álcázás, menekülés, embervadászat, nyomozás, túsz kiszabadítása váltja egymást. (Mondjuk, a nyomozást ne krimi szinten értsétek – inkább a bevetésekre került a súly, nem arra, hogyan lettek meg hozzá az információk.)

De a regény egy jelentős része egy más fronton játszódik. Irene Kennedy körül, aki esélyes arra, hogy a CIA feje legyen. Nem mindenkinek tetszik a felemelkedése, ezért a cégen belül egy rafinált puccs van készülőben.

A szálak természetesen összeérnek, és a maga módján jó mindkettő. A céges ármányok és manipulációk sokkal lassabbak, kényelmesebbek, mint Mitch szála. Kevésbé is kötöttek le, de megértem, hogy ezeket nem lehetett úgy pörgetni, mint a fizikai akciókat. Egy-egy tervnek több idő kell, hogy rendesen feltáruljon.

Mitch és Anna jó páros, de megmérgezi a hangulatom, hogy tudom, mi vár rájuk 3 kötettel később. Mitch remek katona, minden téren kiemelkedő. Nagyon okos, remek fizikai állapotban van, jóképű is, naná. A szakma csúcsán van, de roppant zavar, hogy a skandináv krimik hőseihez hasonlóan annyi tragédia van mögötte, és tudom, hogy még előtte is. Ok, nem várok mindig happy endet, de az már túlzás, amit ennek az embernek el kell vesztenie ebben a sorozatban.

A mellékszereplők kevésbé maradtak meg az agyamban. Irene Kennedy is inkább a filmből van előttem, mint a regényből, noha ő az egyik legfontosabb mellékszereplő, de amennyit szerepel, akár társfőszereplőnek is nevezhetném.

Akció és hatalmi ármányok – az egyik jobban tetszett, mint a másik. Kétarcú könyv.

 

Flynn: Harmadik lehetőség – Mint akcióregény: 65% erős a politikai része, néhol a főszereplőt is háttérbe szorítva.

Szubjektíven: 50% a karaktert bírom, de ezt a sok politikai ármányt kevésbé. Elmegy.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7114946242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása