Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Tchaikovsky: Hadállat

2019. július 21. - BBerni86

Rex a falka vezére. Egy rész kutya, egy rész gép. Harci eszköz, akit arra kondicionáltak, hogy tegyen meg mindent, amit a Gazdi kér. Ha megteszi, kémiailag boldogságérzetet kap, az engedetlenség és a hibák fájdalmat okoznak. Rex nem is vágyik többre, mint jó kutyának lenni. Nem gondolkozik sokat, teljesíti a feladatokat.

1_38.jpgMost éppen lázadókat és merénylőket irtanak Dél-Amerikában. Ám Rex nem tudja nem észrevenni, hogy milyen furcsák ezek a lázadók. Jó részük nem is harcos férfi, aki kiállna ellenük. Kicsik és nők – de a Gazdi szerint ők az ellenség, így a falka lecsap, amikor kiküldik őket.

Ketten vannak Rex környezetében, akik elkezdik megkérdőjelezni, amit csinálnak. Az egyik a rajtuk dolgozó egyik technikus. A másik a csapat tagja, Brumi. A részben medve Brumi a falka legokosabbja, aki feltöri a kinti információs hálózatot is, és lassan elkezdi felnyitni Rex szemét is: a Gazdi nem jó ember. Olyan dolgokat kér tőlük, ami nem helyes.

Lassan a világ is felfigyel arra, hogy a nagyvállalatok bérelt hadállatokkal mit művelnek a problémás területeken. Bizottságot küldenek ki, szorul a hurok. A Gazdi kezd bepörögni, de a technikus még meg tudja akadályozni, hogy a hadállatokkal elszabadítsa a poklot. Már haldoklik, amikor utolsó parancsával felülírja Rex és a falka programozását. A Gazdi már nem tud parancsolni nekik, szabadok lehetnek, a saját döntéseik hozhatják meg.

Elmenekülnek. Sárkány élvezi a napot, Raj darabjai lassan lemerülnek, és félő, őt hamar elvesztik, ha nem tudják újratölteni. Brumi pedig lassan elmondja, ezen a területen a vállalatok súlyosan károsították a környezetet, embereket betegítettek meg. Ők azért voltak itt, hogy kiirtsák a betegeket, minden bizonyítékot velük semmisítettek meg.

Egy falu, benne egy kórház mellett menedékre lelnek. Az emberek elkezdik elfogadni a hadállatokat, akik 2_46.jpgvédelmezni kezdik őket a külső fenyegetéstől. Hiszen a kórházban olyan betegek vannak, akiket a vállalat el akar tüntetni. Amikor egy másik csapat érkezik felszámolni a várost és a kórházat, Rex és a falka az életét is feláldozva kezdik menteni az embereket és a várost.

A túlélő hadállatok karanténba kerülnek. Rex lesz az egyik, aki tanúskodik a Gazdi és a vállalat ellen. A kint rejtőző Brumi segít, hogy a hadállatokban elkezdjék meglátni az intelligens állatot, nem a gyilkost, hanem a lehetőséget. Ennek Rex lesz a plakát arca, és egyre jönnek az eredmények. Elkezdenek jogokat kapni, beilleszkednek.

Évekkel később újra hadállattá kell lenniük. Van egy telep, ahol Gazdi újabb borzalmakat készül elszabadítani. Rex és a Gazdi szembenéz egymással, eljön az utolsó csata ideje. Rex az életét áldozza, hogy megállítsa a férfit és a terveit. Ő volt a hadállatok első nagy hőse, aki megnyitja az utat, hogy a faja fennmaradjon, és hasznos dolgokba foghassanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr914973160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása