Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. augusztus 21. - BBerni86

Mondhatsz, amit akarsz, de egy igazi művész lelke veszett el benne. Kár, hogy ez a művész Sade márki. (Cates & Show: Thanos győz)

 

Mindig van olyan hely a világon, ahol süt a nap. (Meissner: Híd az óceán felett)

 

Évekkel később, vallásos érzéseiről elmélkedve azt mondta, hogy szerinte a vallás akkor a legjobb, ha a hangsúly a spirituális tapasztalatokon van, és nem a készen kapott dogmák betartásán. „A kereszténység akkor veszíti el önnön lényegét, amikor túlságosan is a hitet veszi alapul, nem pedig azt, ahogy Jézus élt, vagy ahogy ő látta a világot. Azt gondolom, hogy a különféle vallások különféle ajtók ugyanazon a házon. Néha úgy érzem, hogy létezik ez a ház, néha meg úgy, hogy nem. Ez a nagy rejtély. (Isaacson: Steve Jobs)

 

Hébe-hóba halljuk, hogy éppolyan könnyű nem észrevenni azt, ami nagy és nyilvánvaló, mint ami kicsi és jelentéktelen, és hogy az észre nem vett nagy dolgok gyakran okoznak problémát. (Gaiman: Csillagpor)

 

Plusz örök hála, amiért nem haltál meg nekem. Nem azért mondom, mert kedvellek, vagy ilyesmi. Csak ha megölnek valakit az ember otthonában, akkor csökken az ingatlan értéke. (Scalzi: Pusztító tűz)

 

Ha átokként kezelsz egy ajándékot, még szép, hogy nyomorulttá tesz. (Meissner: Híd az óceán felett)

 

…vajon mi nekem a jó abban, hogy élek? 
– Az életed értéke a te választásod. (Hyde: Amikor rád találtam)

 

Nemo kapitány: El kell pusztítanunk Moriarty professzor léghajóját. Nincs más esély. 
Hawley Griffin (a Láthatatlan Ember): Eheh. Ez a terv? Nekiront annak a monstrumnak egy fegyvertelen léghajóval? Most már értem, miért olyan sikeresek az indiai lázadások… (Moore: Különleges Úriemberek Szövetsége 1.)

 

A férfiak akkor is képesek alkotómunkára, amikor szerelmesek. A nőknek csak az érzelem marad. Ez gátolja meg őket abban, hogy zseni legyen belőlük, bármennyire szeretnének is azzá válni. (Bernard: Alma Mahler)

 

Nagyságrendekkel nehezebb az embernek alámerülnie a hit elvont oldalában, ha mellette gyertyákat kell meggyújtania a szertartásokhoz. (Scalzi: Pusztító tűz)

 

Jobs művészként tekintett magára, és minket tervezőket is arra bátorított, hogy tekintsük magunkat annak – mesélte Hertzfeld. – A cél sohasem az volt, hogy legyőzzük a versenytársakat, vagy rengeteg pénzt keressünk, hanem az, hogy a lehető legjobb dolgot hozzuk létre, vagy még annál is egy fokkal jobbat. (Isaacson: Steve Jobs)

 

Ez a szépség és a teher is a gyermekvállalásban. Nem választhatod ki azt, amelyiket akarod, azt kapod, akit Isten ad neked. (Meissner: Híd az óceán felett)

 

A nagy művészet nem követi a divatot, hanem formálja. (Isaacson: Steve Jobs)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9014982300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása