Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Shen: Sparrow

2019. augusztus 25. - BBerni86

Kényszerházasságos, egymásba szeretős, múlt sebeit begyógyítós.

Troy Brennan nem olyan ember, akinek nemet lehet mondani. Boston egykori maffia királyának a fia profi megoldóember lett, aki szó szerint tudja, hol van elásva a mocsok. Ha ő akar valamit, megkapja. Sparrow Reynes környékbeli lány, megzabolázhatatlan vörös bozonttal, nagy szájjal. Együtt nőttek fel, de más közös nincs bennük. 8_25sparrow.jpgMég csak nem is ismerik egymást, csak látásból. Mégis, Troy feleségül akarja venni a lányt, akinek nem áll módjában nemet mondani. Sparrow makacssága, pimaszsága megtetszik a férfinak, és célul tűzi ki, hogy feleségét igazán az asszonyává tegye, és ne csak névleg. Ám miközben a páros között egyre forróbb a levegő, a múlt egy bűne visszatér kísérteni, és mindent veszélyeztet.

Mint minden zsánernek, a romantikus regényeknek is megvannak a maguk tipikus húzásai. Az alapszerkezetet már annyiszor felvázoltam, hogy kezdem magam is unni: ismerkedés, nagy szerelem, butaság miatt szétmenés és szenvedés, nagy gesztussal békülés és még nagyobb boldogság. Van, ami ennek és a zsáner iránti ellenszenvem ellenére is meg tud fogni.

A Sparrow a tartalma alapján nem keltett bennem vérmes reményeket, ehhez képest már az első fejezettek beszippantott. Igaz, az pont nem szerelmes téma volt. Troy elmegy gyónni, de a templomba menés vége véres igazságszolgáltatás lesz. Ez már előre sejtette, hogy nem arról fog szólni minden, hogy mennyire szeretik egymást a női főhőssel.

Igaz, a maffia és bosszú szál aztán háttérbe került, de annyira azért jelen volt, hogy fenntartsa az érdeklődésem. Nekem több nyomozás, vér, bosszú is belefért volna, de a regény végére ez a szál hozta el a csavart. Amit, ha erre kicsit több oldalt szán a szerző, logikusan és élvezetesen fel lehetett volna vezetni, de így sem volt vele nagyobb gond. Kicsit derült égből villám a regény gonoszának személye, de erotikus regényben ez igazán elenyésző probléma.

A másik, csavarnak szánt fordulat magánéleti. Miért vette el Troy Sparrow-t? Ezt viszont felépítette úgy Shen, hogy aki figyelmesen olvas, összerakosgatja a múltból kapott információkat, erre rá lehet jönni jóval előbb. Pont az lett, amit a regény közepe táján megtippeltem. Ezzel sem volt bajom, inkább örültem, hogy nem a semmiből jött ez a fordulat, hanem logikusnak és a cselekményből következőnek érezhettem.

Romantikus regény, szóval, nézzük a szerelmi szálat! Jó stílusban van megírva. Nem szépelegnek, de illik ez a beszédmód a szereplőkhöz, így hiteles. Nem lesznek egyből szerelmesek, megvan a kapcsolat kialakulásának fokozata. Nekik elhittem, hogy tényleg megszeretik egymást, nem csak az akrobatika tartja őket össze. Bár, miután abba is belemerülnek, lényegesen több a szex a regényben, mint ami jól esett nekem, de alapból nem vagyok oda az erotikus zsánerért, így ez erősen szubjektív megjegyzés tőlem.

A karakterek nem fekete-fehérek, ha a mellékszereplők eléggé zsáner alakok is. Catalina, akit nagyon nem bírtam. Ki tudnám menteni azzal, hogy drogos is, boldogtalan is, de tulajdonképpen magának köszönheti az egészet. Nem mások miatt lett ilyen az élete, ő hozott sorra rossz döntéseket. Sparrow sokkal egészségesebb személyiség, nem is véletlen, hogy ő a hősnő. Troy meg több rétegből áll össze, a rosszfiú felszín alatt vannak mélységei és bűnei.

Kellemes meglepetés volt, ez a kötet jobb lett, mint amit vártam. Több erotikus nyálnál.

 

Shen: Sparrow - Mint erotikus: 85% árnyalja a karaktereit, a cselekményt bűnüggyel színesíti, stílusos.

Szubjektíven: 75% a bűnügyi szálból elviseltem volna többet is, de lekötött. Bírtam a hőseit.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3515018874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása