Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. augusztus 28. - BBerni86

– Hogyhogy… hogyhogy nem jártál egyetemre? – hüledezik. 
– Nálunk ez nem igazán számított – vonja meg a vállát Max. 
– Honnan jöttél? A Marsról? (Baráth: Az igazság nyomában)

 

Az utazás az ember fejlődésének lényegi része – mondta Vándorsólyom kisasszony. – Amíg nem utazott, a legműveltebb ember is tudatlan. (Riggs: Napok térképe)

 

– Lehetséges, hogy csoda történt. Talán valami szörnyű félreértés, hogy mindenki azt hitte, meghalt, közben pedig… talán amnéziás. Vagy kómában feküdt. 
– Aha – horkantok fel. – És lehet, hogy minden mögött Nate gonosz ikertestvére áll. Mert épp egy tévésorozatot nézünk. (McManus: Lehull a lepel)

 

Csak azt jegyezzétek meg, hogy azért, mert a gonosz ellen harcoltok, még nem vagytok mindjárt jók! A jó és a gonosz egymás ellenségei, de igen közel is lehetnek egymáshoz. (Dragt: Levél a királynak)

 

A világ vadul halad tovább, akkor is, ha te csak ülsz. (Riggs: Napok térképe)

 

Odanyújtom neki a tejesdobozt, és elképzelem, ahogy őszintén elmondom, hol jártam. Krisnél voltam, a meleg barátomnál, akibe szerelmes vagyok. Igen, apa, egy pasinál. Nem, apa, nem viccelek. Kris az UCSD egyetem elsőéves hallgatója, és modellkedni is szokott. Iszonyú jó fej, nekes is szimpi lenne. Aztán apának egyszer csak szétrobban a feje. Mindig ezzel végződik a képzeletben lejátszódó jelenet. (McManus: Lehull a lepel)

 

Walt Disney-ék aligha neki telefonáltak volna, hogy adjon ötleteket a mesebeli királyfi hiteles eljátszásához. (Shen: Sparrow)

 

– Miféle ország ez? 
– Kegyetlen – mondta Emma. 
Paul sóhajtott. 
– Van másmilyen is? (Riggs: Napok térképe)

 

Ismertem egy Danfortht – mondta anyám-, de ő hatvankilencben meghalt a tengeren. A holtteste hat hétig pácolódott a hajófenékben, egy hordó rumban, hogy a felesége tisztességgel eltemethesse. Nem hiszem, hogy van olyan asszony, aki szívesen látná a férjét ennyire elázva. (Barron: A szolgáló titka)

 

– Alig telt el pár hét a szívrohamod óta. Kímélned kell magad. 
– Ha ennél jobban kímélem magam, akár már most befekhetnék egy koporsóba. (Silence: Ezüsthíd)

 

Igen – mondta Menaures –, mindig lesz valami, amit hiányolsz, ha elmész, ha maradsz. Az életünk búcsúzásokból áll. (Dragt: Levél a királynak)

 

Az ember igen kicsinek érzi a világot, ha be van zárva. Rossz az elmének és rossz a léleknek. Az ember a kis problémákat is nagynak látja. És a vágyakozás valaki után, amely másként csillapodott volna… emésztővé válik. (Riggs: Napok térképe)

 

Megszületésem napjától ehhez az egyházközösséghez tartoztam. Itt kereszteltek meg. Minden héten eljöttem a vasárnapi misére. A kápolna mosdójában, ezen a tetves helyen váltottam az első nyálas csókot. Alighanem itt rendezhetik meg nemsokára a búcsúszertartásomat, ami, családom férfitagjainak hagyományait ismerve, nem nyitott koporsósnak ígérkezik. (Shen: Sparrow)

 

De szerencsére sosincs késő újrakezdeni. (Baráth: Az igazság nyomában)

 

De hát tudjuk, hogy a jó származás nem mindig biztosíték a becsületességre… (Dragt: Levél a királynak)

 

A múlt? – Paul a fejét rázta. – Egyetlen nyílt seb. (Riggs: Napok térképe)

 

Bronwyn al akar menni az Apple üzletbe, hunyorogva nézegeti az iPod Nanokat a testvérének. 
– Maeve elkezdett futni, és mindig az enyémet veszi kölcsön. Aztán elfelejti feltenni töltőre. 
– Ilyen problémáik is csak a gazdag lányoknak vannak… (McManus: Lehull a lepel)

 

A horgászat az egyik legegészségesebb és legkevésbé erkölcstelen a férfiak összes szenvedélye közül, ám van egy hátránya: ha valaki jól űzi, sajnos annyi halat fog, hogy aztán nem egykönnyen szabadul meg tőlük, mielőtt megromlanának. (Barron: A szolgáló titka)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr414993304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása