Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Akció-krimi

2019. szeptember 03. - BBerni86

5_32.jpg5: Child: Jack Reacher regények - Reacher katonai nyomozó volt, az egyik legjobb a szakmában. Ám, amikor a sereg létszámát csökkentették, Jack is feladta a karrierjét. Most az Államok területét járja, egyetlen táskával. Ő nem keresi a bajt, de az valahogy mindig rátalál. Ha az emberek segítségre szorulnak, nem tud csak úgy továbbmenni. Rendet tesz a kisvárosba, ahol egy család mindenkit terrorizál. Kinyomozza egy lövöldöző merénylő kilétét. Szabadít túszokat, szükség esetén a 4_42.jpgseregnek is besegít.

4: Polgár: Emberi tényező - napjaink, Budapest. Egy új típusú bankrabló tűnik fel, aki ellen a rendőrség tehetetlennek tűnik. Összerakott egy robotot, amelyet robbanószerrel szerelt fel, Begördítette egy forgalmas helyen levő bankba, és ha a kormány nem akarja újjáépíteni a Belvárost, fizetniük kell. Egy pszichiáternő, egy hackerből lett IT szakértő és a kommandó vezetője 3_45.jpgigyekeznek kezelni a helyzetet, macska-egér játékba bonyolódva az arctalan elkövetővel.

3: Réti: Budapest Boulevard - a vezető politikusoknak semmi sem drága, pláne, ha közben a saját zsebüket is tömhetik. Adott egy férfi, aki nagyon saját minisztériumot akar és kinevezést. De ehhez bizonyítania kellene, hogy az általa létrehozott és méregdrága terrorelhárító egységre szükség van. Nincs vészhelyzet? Akkor rendel párat. Miközben jelképes és kulturális értékek ellen indulnak a támadások, egy rendőr az igazság nyomára bukkan. Ha azonban a nyomon 2_58.jpgmarad, könnyen az életét vesztheti.

2: Abbott: Pánik - Evan sikeres fiatalember, menő filmes. Egy nap az anyja kétségbe esve hívja fel: azonnal menjen haza! A haza érkező fiatalember már csak a meggyilkolt anyját találja, és rá kell jönnie, a gyilkos most az ő nyomában jár. Evan élete pár óra alatt a feje tetejére áll - hova tűnt a többi 1_49.jpgszerette? Ki vadászik rájuk és miért? Miközben keresi a válaszokat, futnia kell az életéért, és el kell viselnie, bármit is tud meg magáról vagy a családjáról.

1: Baldacci: A bosszú - gondolkodtam, melyik Baldacci-regény kerüljön ide. A Teve Klub sorozatot szerettem, és ez volt belőle a kedvenc részem. Oliver Stone, akit egyszer régen másként hívtak, és elit katona volt, már csak azért él, hogy leleplezze a korrupciót a hatalom felső köreiben. Barátai segítik ebben, akik magukat Teve Klubnak nevezik. A múltban egyszer Olivernek dolga volt egy kémmel, aki orosz nőbe szeretett bele, és állított át. Akik e férfi ellen indultak, most sorban halnak. Vajon ki jött el értük, és mikor kerül Oliver sorra? Közben Annabelle is segítségre szorul, hiszen egy felbőszült kaszinótulajdonos a fejét akarja.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7215034862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyria 2019.09.03. 12:42:02

Réti Budapest Boulevard-jánál klasszisokkal jobb a "Falak mögött" c. regénye, igaz, bár akció van benne bőven, klasszikus kriminek azért nem nevezném.
Viszont, ami beleillik mindkét kategóriába és nálam kb. az utóbbi 20 év legjobbja a műfajban, az a "Nevem Pilgrim".
Az "Emberi tényező" izgalmasnak tűnik, köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem:).
süti beállítások módosítása