Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

James: Mister

2019. szeptember 07. - BBerni86

Lánymentős, új életet kezdős, egymásra találós.

Maxim Trevelyan összetört és gyászol. Szeretett bátyja, Kit egy motoros balesetben életét vesztette. Gyermeke nem volt, így a grófi címét az öccse örökli, aki eddig távol maradt a családi üzlettől is, és elég hedonista életmódot folytatott. A jóképű és gazdag férfira tapadnak a nők, ő pedig nem tud és nem is akar nemet mondani nekik. Még akkor sem, ha a józan esze figyelmezteti: Caroline, Kit özvegye nagyon nem olyan nő, akivel össze kellene szűrnie a levet, mégis egy ágyban kötnek ki. A nőről és a gyászról az új takarítónő tereli el Maxim 9_7mister.jpgfigyelmét: Alessia Demachi gyönyörű, titokzatos és valamitől nagyon retteg. Alig mer szólni a férfihoz, titokban gyönyörűen játszik a férfi zongoráján. Maxim segíteni akar neki, megfejteni a titkát, és mire észbe kap, már fülig szerelmes a nőbe, akit üldöz a múltja.

Gondban vagyok, hol kellene kezdenem. A szerző kapcsán mindenkinek Christian és Ana jut az eszébe, de ez egy más történet. Mondjuk, a fő összetevők nem változtak, így nem lehet azt mondani, hogy James nagyon merész lett volna. Minek is lett volna, ha ezzel lett világhírű és sikeres? Azért annyit meg merek kockáztatni, hogy az írónő most jobban figyelt a cselekményre is, mint a szürke történetek esetében.

Van egy kis krimi szál, egy más kultúrába minimális betekintés, és a szereplők valamit csinálnak is, nem csak egyik ágyból esnek a másikba. Azért kétsége ne legyen senkinek, ez még így is egy elég szabados erotikus regény. A szex áthatja az egészet, és nagyon erős a mese faktor is. (Azt előre leszögezem, a regény szexualitását nem óhajtom tárgyalni. Maradjunk annyiban, több a vanília, itt nincs kísérletezés perverzebb pozitúrákkal és módszerekkel, de ami van, az részletes. Sokkal több jelenet van és sokkal nyíltabban, mint ami az én gyomromnak való.)

A történet annyira női fantázia, hogy két nagy klisét is bevet: a főhős rosszfiúnak indul, bár a szolidabb formában. Nem rossz ember, csak élveteg. Talán nem is igazán a rosszfiú, a playboy jelző jobban illene rá. Nincsenek elkötelezettségek, felelősség az életében. A kapcsolatai is csak futó viszonyok. Ám jön a klisé: szerelmes lesz, és varázsütésre megjavul. Mintha egy teljesen más Maxim lenne a végén, mint az elején. Semmi más nem történik, csak Alessia lép az életébe. Ez annyira hihetetlen, hogy egy percre sem tudom komolyan venni. A végén, amikor elmegy megmenteni a lányt… nem tudtam eldönteni, hogy ezen most meg kellene hatódnom vagy halálra nevetni magam. Kutyából szalonna lesz, amiről talán sokan álmodnak, de nem több ez fantáziaképnél, amivel nyálregényt lehet eladni.

A másik: szerelem első látásra. Az ilyen regényekkel rendszeres problémám, ezzel is, hogy szerelmet és szexualitást konkrétan összemosnak. Maxim semmit nem tud a lányról, csak látta, és máris ő neki az Igazi. Ahogy vidékre mennek, viszonyuk lesz, úgy is nagyon kevés derül ki róla, de fordítva is. Szexuálisan nagyon vonzzák egymást, az ágyban összepasszolnak, de ebből hogy jutunk oda, hogy a másik az igazi, és alig egy hét alatt már a házasság és a gyerekvállalás a téma? Ahogy már írtam, mese habbal.

Vannak tipikus James cselekményelemek is, de ki is várt mást? Ez ilyen műfaj.

Van fejlődés, van cselekmény is benne, de még mindig messze nem igényes szórakoztatás.

 

James: Mister - Mint erotikus: 75% fülledt jelenetek, megnyerő karakterek – a cselekmény több a szokottnál.

Szubjektíven: 40% a szerelmi szál egy nagy mese, túl sok a szex benne, a bűnügy kevés.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr615033040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása