Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. szeptember 25. - BBerni86

Vajon valamennyien bebörtönözzük magunkat, mind annak a szerepnek a foglyává válunk, amit el kell játszanunk? (Hearn: A tengu játszmája)

 

Ez a legrosszabb a temetésekben: nem elég, hogy meghalt valaki, akit egykor kedvelt az ember, de ráadásul felháborítóan sok olyan alak hemzseg ott, akiket soha ki nem állhatott. (Faye: Jane Steele)

 

Olyan sokszor mondtam neked, hogy nincs mitől félni. Nincsenek szörnyetegek. Bocsásd meg, amiért hazudtam. (North: A Suttogó)

 

  • Szerinted van rá valami okom, hogy ne szálljak ki, és ne rúgjalak seggbe?
  • Kétszázhat okod van rá - feleltem.
  • Micsoda?
  • Ennyi csont van a testedben. Mindegyiket összetöröm, mielőtt egy ujjal hozzám érnél. (Child: Az ügy)

 

– Egyébként meg nem értem, mi a bajod, te nézed azt a sok idióta valóságshow-t a tévében. 
– Az egészen más! 
– Persze, ez sokkal jobb azoknál! Lehetne a címe, mondjuk… Sírban sztár! (Carter: Halállista)

 

Csak egy élete van. Igazából az a dolga, hogy olyan teljessé tegye, amennyire csak lehetséges. (Moyes: Mielőtt megismertelek)

 

De az emberek sosem változnak. Maroknyian húzzák a fejlődés szekerét, a többi csak ott döglik rajta. Mindig ugyanaz a sötét, vasvillalóbáló tömeg. Könnyedén beijeszthetők. Könnyedén rászedhetők. (Cantero: Kotnyeles kölykök)

 

Nekem olyan volt ez a sport, mint a fodros kel – tudjuk, hogy létezik, és lehet, hogy még jót is tenne, de őszintén szólva az élet mindig is túl rövid lesz ahhoz, hogy kipróbáljuk. (Moyes: Mióta megszerettelek)

 

Nem tudom, ki mondta, hogyha meg tudsz nézni valamit a saját szemeddel, akkor nincs szükséged arra, hogy mások véleményére hallgass. (Kósun: Battle Royale)

 

Elválni? Én rendes katolikus lány vagyok, Louisa. Mi nem szoktunk elválni. Mi az örökkévalóságig kínozzuk a férjünket! (Moyes: Miután elvesztettelek)

 

Senki nem döfi úgy hátba az embert, mint egy barát. (Faye: Jane Steele)

 

Királyból csak egy kell, aki pedig nem az, annak szolgálnia kell őt. (Kósun: Battle Royale)

 

Higgye el, ha az ember már végigcsinált pár műszakot a csirkefeldolgozó üzemben, azután hathavi munka még akkor is vonzó ajánlatnak tűnne, ha a guantanamói börtönben kéne dolgozni. (Moyes: Mielőtt megismertelek)

 

– Itt egy pszichopata, aki „Kapj el, ha tudsz!”-ot játszik. 
– Nem hiszem – mondta Hunter. – Szerintem inkább azt játssza, hogy „Kapj el, mielőtt újra gyilkolok!” (Carter: Halállista)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1115023534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása