Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Oram: A mint aszkéta

Sz mint szűz folytatása

2019. november 17. - BBerni86

Szerelmes, rocksztáros, életmódot változtató.

Kyle Hamilton élete csodás: fürdik a rajongói szeretetében, és szerelmes a menyasszonyába. Ám Val szelleme lecsap rá: amikor a menyasszonya azt a dalt akarja elénekeltetni vele, amit Valnek írt, Kyle elsőre nemet mond. Mire elénekelné, a nő már más nyakában lóg és meg is csalja a férfit. Kyle első körben töménytelen csajozással és szexszel kúrálja magát, majd belecsömörlik ebbe az életbe. Azon kapja magát, hogy hetek óta nem feküdt le11_17a_mint_aszketa.jpg senkivel. Egy ismerős Valt is eszébe juttatja, és Kyle elhatározza, visszaszerzi a lányt. Az eltelt években Val is felnőtt, miközben lediplomázott a Szűz Val márkából céget épített. Kyle még mindig hatással van rá, és ezúttal a férfi hajlandó várni is rá, ahogy a lány szeretné.

Annyira unom már, hogy az ifjúsági regények nagy többségének a végén egy mesebeli happy end van. Nincs bajom a boldog befejezésekkel, de túlzottan gyakran tökéletesre faragják a szereplők életét. Álomsuli/álommunka, álomszerelem – nincs semmi, ami kicsit is emberi mértékű lenne. Ezért meg szoktam jegyezni azokat, jó emlékként, ami másabb. Ahol a szerző mer némi valóságot és nem tökéletességet beengedni a zárlatba.

Oram előző kötete, az Sz mint szűz nem volt a kedvenc köteteim között, de azt díjaztam benne, hogy Kyle nem fordult ki magából a szerelem/vonzalom nevében, hű maradt magához. Ezért is fáj annyira, hogy ez a kötet azt a mesebeli csodás happy endet dagasztja teljes kötetté, amit fentebb fejtegettem.

Abszolút hiteltelen a teljes szerelmi szál. Évek teltek el – Kyle túl van több kapcsolaton, egy jegyességen és Val is randizott másokkal. Az évek alatt még csak beszélni sem beszéltek egymással. Mégis, Kyle úgy dönt, hogy szerelmes belé és most megszerzi magának? Ezzel szerintem csak azt bizonyította, amit a menyasszonya is a fejéhez vágott. Pedig akkor nem is Val volt vágyai tárgya, hónapokkal később egyszer csak úgy ébred, hogy ő szingli, Val is, akkor miért ne lennének együtt?

Azt, hogy a szexi rocksztár lemond a szexről, mert a barátnője nem hisz a házasság előtti nemi életben, még lenyeltem volna. De az, hogy évek után elég egy találkozás és minimális túlzással máris a bolondul szerelmes kategóriában vannak… ahogy kezelik, hogy kívánják egymást. (Rohannak a paphoz, pontosabban Vegasba.)

A karakterek közül Kyle van a középpontban, aki varázsütésre és abszolút hiteltelenül megváltozik. Val ugyanolyan, mint volt. (Nekem ellenszenves, ahogy a vak hitéhez ragaszkodik, és más érveket leráz magáról. Abszolút rugalmatlan.) Most sem lettek szimpatikusabbak – Val túl jónak van beállítva, Kyle is azzá válik most.

Hosszan tudnám szidni még a teljes cselekményt, ami abszolút szerelmi tematika, mellette meg egy nagy mese. Azért nagyon kétlem, hogy bármely rocksztár élete olyan endorfin menet lenne, mint amit itt mutatnak. Soha semmi nehézség, mindig siker és rajongók imádata.

De erőt veszek magamon. Azért egyetlen dolog akadt, ami tetszett a könyvben. A narrátor most Kyle, és legalább stílusában nem nyálas csöpögést kapunk. Élénkebb, humorosabb a regény hangja, ami akkor is pozitívum, ha minden problémát nem is ellensúlyoz.

Ez a LOL kötet most nem jött be, hamar el is felejtem.

 

Oram: A mint aszkéta – Mint ifjúsági: 35% tipikus lánymese. A szép emberek végzetes szerelme – kiszámítható.

Szubjektíven: 25% minimális cselekmény, az egész nagyon hihetetlen, egyedül a stílus jött be.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2815302294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása