Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Glines: Beléd esve

Rosemary Beach 1.

2020. január 05. - BBerni86

Szerelmes, családi konfliktusos.

Blaire elvesztette az anyját is, nincs más lehetősége, mint az apjához költözni. Nem szívesen lépi ezt meg: mindent hátra kell hagynia, új városba menni, ráadásul még mindig nem bocsátotta meg, hogy amikor egy autóbalesetben elvesztette az ikertestvérét, az apja úgy kezelte a gyászt, hogy elhagyta a másik lányát és a feleségét egy másik családért. Megérkezésekor az apja még csak jelen sincs, nyaral az új nejével. Egy szobát 1_5beled_esve.jpgazért kap, és megismerheti a mostohabátyját. Rush Finlay egy menő rocker egyetlen gazdag és nagyon dögös fia, akihez Blaire a kezdetektől erősen vonzódik, annak ellenére, hogy Rush kifejezetten undok vele. A kényszerű együttélés azonban hamar féktelen együttlétekbe torkollik, hiszen az undokság alatt Rush is szenvedélyes érzelmeket rejteget. A szerelmüknek azonban ki kell állnia a családi titkok terhét, amire Blaire talán még nem áll készen.

Az a New Adult, aminek nem sok értelmét látom. A történet tipikus, és igazából cselekménye sincsen sok. A lány megjön, kezdetektől elemien nagy vonzalom, amit egy ponton már nem akarnak tovább tagadni, és megindulnak a forró éjszakák és lepedőakrobatika. Ám egy családi titok napvilágra kerül, és minden összeomlani látszik.

Arról szólt az egész könyv, hogy Blaire és Rush mennyire egymásra vannak kattanva. Alig van tényleges programjuk is benne, egymásnak esnek és pont. Amivel az a bajom, hogy ezt szerelemnek és mély kapcsolatnak eladni, gáz. Egyszerűen ez így nem hiteles szerelmi történet. Rush esetében legalább a végén van egy monológ, ami alapján elhinni, hogy ő tényleg szerelmes lett a lányba. Mert Blaire annyira más, mint a környezete női. Ő nem dobja attól hanyatt magát, hogy kinek a fia és mennyi pénze van. Őszintébb, igazibb, mint az addigi ismerősei és viszonyai. Ezt elhittem, hogy vonzó neki.

De Blaire szerelmi részei kimerülnek annyiban, hogy mennyire helyes és dögös Rush. Ha ez akkora szerelem a részéről, nem kellene többet találnia benne vonzónak, mint a hasizmát és az arcvonásait? (Vagy, hogy jó vele a szex. Ami átvezet a következő pontba.)

A kapcsolatukat sem tudom rendes párkapcsolatként elfogadni, mert amennyit megtudunk róluk, ez inkább egy viszony. Miben merülnek ki a közös dolgaik? A szexben. Ahhoz képest, hogy ezt New Adult, szinte ifjúági sztoriként akarják eladni, a második fele tele van ágyjelenetekkel. Talán nem annyira plasztikusak, mint egy Szürke50, de így is bőven több mint kellene.

Külön fáj az, mennyire ostoba konfliktus miatt jön az életükbe a nagy dráma. Blaire egy olyan dolog miatt bünteti a srácot, amiről az nem is tehet. Ki árulta el a családját? Az apja. Ki volt az, aki kezdetektől hazudott nekik? Az apja. Ki az, akire Blaire végtelenül megharagszik? Rush. De most komolyan azt várta, hogy az apja helyett Rush borítja ki a családi szennyest? Ez nem olyan kategóriás titok volt, amit a fiúnak kellett volna elmondania. Az apja kezelte pocsékul a helyzetet, de más fizeti meg az árát.

Sorozat, szóval nem ez a zárlat, de annyira előre látható, hova kanyarodnak ki az események… Nincs semmi meglepetés, és olyan semmilyen is volt a kötet.

Blaire elvileg a kiemelt szereplő, de róla se tudni meg sokat. Rush egy fokkal már rosszabb, mert nekik árnyalás se jutott. Nem tudok róla mást, mint hogy gazdag és jól néz ki. Ragaszkodik a testvéréhez, akit védelmez. Ennyi. Rajtuk kívül akad még pár szereplő, de ők alig vannak jelen a sztoriban. Itt arról szólt minden, hogy Rush és Blaire között mi zajlik és mindenki más csak halvány statiszta mellettük.

Összességében: cselekmény szinte semmi. A karakterek üresek. A sztori tipikus és feleslegesen tele van tömve szexuális tartalmakkal. Nagyon nem tetszett ez nekem.

 

Glines: Beléd esve – Mint New Adult: 30% szexuálisan túlfűtött, szerelmes történet két szereplővel a fókuszban.

Szubjektíven: 10% a konfliktus nagyon erőltetett, a szerelmi szál hiteltelen és túl szexuális.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6415394210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása