Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Családok régebben

2020. január 14. - BBerni86

r5_21.jpg5: Oke: Ha szólít a szív – Elizabeth előkelő család sarja, akinek a példaképe egyik felmenője, aki hátrahagyva a várost, a vadonba ment tanítani. Az ő naplói adnak erőt a lánynak, hogy ő is elvállaljon egy északi, tanári állást. Mivel a tanfelügyelő udvarlását visszautasítja, a féltékeny férfi egészen a vadonba küldi ki a lányt, akinek olyan dolgokkal is először kell megbirkóznia, mint a rágcsálóirtás. Szerencsére akad egy jóképű lovasrendőr a környéken…r4_27.jpg

4: Zusak: Clay hídja – a Dunbar fiúk félárvák, de mintha teljesen azok lennének. Az imádott anyjuk halála után az apjuk nem bírt maradni, magára hagyta a fiukat, akiknek maguknak kellett gondoskodni egymásról. Az álmodozó, kamasz Clay az első szerelem és első tragédia közepette a szülei történetét is jobban megismeri. Honnan érkezett az anyjuk, mekkora volt az a r3_32.jpgszerelem, aminek az elvesztése ennyire tönkretette az apjukat.

3: Lee: Pacsinkó – Sunja koreai kislány, aki az 1900-as évek elején beleszeret egy környéken üzletelő, idősebb férfiba. Amikor terhes marad, szembesül azzal, hogy a férfi szeretőként kitartaná, de el nem veheti: már nős. A lány így egy szegény lelkész felesége lesz, és költözik a férfi családjához. A bevándorlók kenyere nehéz, de Sunja nem szűnik meg küzdeni a fiaiért, majd az unokákért. Nem is sejtve, egykori szerelme sem feledte el az egykori kislányt.r2_29.jpg

2: Johannsen: La Fayette duológia – Jason, az angol fiatalember még kamasz, amikor összeakad a vele egykorú márkival. Az egyik titkos küldetésen van, családi bosszút forral a francia király ellen. A másik francia főnemes, aki a történelembe készül beírni a nevét. Az útjaik összekötődnek, és egymást segítik akkor is, amikor kiderül, kinek mi az igazi r1_28.jpgcélja. A márki támogatja majd angol barátját, amikor a forradalom szele elszakítja tőle egyetlen gyermekét, akinek szintén kalandok sora jut ki, mielőtt hazatalálhat.

1: Akszjonov: Moszkvai történet – generációk szenvedései a sztálini rendszerben. Gradov, a tehetséges sebész arra kényszerül, hogy egy politikai gyilkosság passzív résztvevője legyen. A gyerekei mind másként álnak a rendszerhez, aki mindenkit kész elnyomni. A háborús hős fiút ugyanúgy, mint a költő leányt. Politika, háború, családi konfliktusok: hol jómód és sikerek várnak rájuk, máskor mondvacsinált indokokkal megaláztatás és társadalmi megvetés. De a család nem adja fel, ők túlélők.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7715408008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása