Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Zapata: Szívvel a falnak

2020. február 08. - BBerni86

Romantikus, látszat házasságos, sportsztáros.

Vanessa Mazur már ott tart, hogy felmond és kezd valami mást magával. Nem azért szerzett diplomát és törte magát, hogy házvezetőnő legyen. Igaz, a főnöke miatt páran irigylik. Aiden Graves az amerikai football egyik sztárjátékosa, egy jóképű és nagydarab kanadai, aki vagyonokat keres és a lányok a lábai elé omlanak. Vanessa nem – ennyit tesz, hogy ő mos a férfira és kénytelen minden hóbortját elviselni. Amikor Vanessa végre felmond, Aiden rá akarja venni, hogy menjen hozzá vissza. Eléggé kétségbe van esve: vízum kell neki, szerződés. Vanessa viccből veti fel, nősüljön a zöld2_8szivvel_a_falnak.jpg kártyáért. A reakció: Aiden feleségül kéri. Megalkusznak, és a lány annyi pénzt kap, amiből elindíthatja a saját üzletét. Arra azonban nem számítanak, hogy a látszat házasság alatt egyre jobban megismerik egymást, és vonzódni kezdenek a másikhoz. Lehet ez a nász mégiscsak az igazi?

Üdv a sablon romantikus regények világában! Mire számíthatsz? Két szép emberre, akik eleinte talán nincsenek oda egymásért, de összekerülnek. Feltámad a szenvedély, mélyülnek az érzelmek és egy utolsó próbatétel után már nyakunkba is szakad a happy end.

Ha ennél többet szeretnél, kérlek, más könyvet válassz magadnak! Mit szeretnél mást benne?

1: humort? Kérlek, itt az nincsen. Igen, vannak olyan komédiák, ahol arra építenek poénokat, hogy két nagyon más ember megpróbálkozik az összebútorozással, miközben érzelmileg is egyre közelebb kerülnek. Ám itt abszolút a romantika a meghatározó irányzék. Aiden és Vanessa kalandjain nem fogsz mosolyogni, Zapata elfojtott szenvedélyben utazik.

2: sportot? Ugyan Aiden a történet szerint nagy football sztár, a történet szempontjából ennek semmi jelentősége. Nem követjük az NFL meccseket, nincsenek felkészülős részek. Semmi, amit egy sporttörténetben várnánk. Ha e fiatalember Hollywood szívtiprója lenne, egy sikeres zenész, vagy akár egy technikai céggel meggazdagodott ifjú titán, vagy Christian Grey alteregója, akkor is ugyanilyen lenne benne minden. A státusza csak azért fontos, mert van pénze bőven.

3: emlékezetes karaktereket? Vanessa hamar túlfeszítette az idegeim. Ugyan a szerző nehéz gyerekkort talált ki neki, de az minimálisan sem látszik Vanessa jelenén. Már minden trauma és fejlődési ív a múltjában van. Itt ő már egy kész és erős nő – hiteltelennek is találtam a múltját, annyira nem hagyott nyomokat a karakterén. Aiden meg semmilyen. Nem lennék képes jellemezni. Így különösen irritálónak találom, hogy azzal reklámozták, ilyen lenne mr. Darcy, ha amerikai focit játszana. Siralmas. Ha minden karakter mr. Darcy alteregója lenne, azért, mert a történet elején mogorvább az átlagnál, rengeteg boldog-boldogtalan figurára rásüthetjük, hogy ő mr. Darcy, ha rendőr lenne. Mr. Darcy, csak vagyon nélkül. Mr. Darcy, ha nem a nőket szerette volna. Sorolhatnám oldalakon keresztül.

A mellékszereplők meg alig vannak jelen, itt minden Vanessa és Aiden románca körül forog.

4: élményeket a szövegtől? Nekem inkább csalódásokat sikerült begyűjtenem. Vanessa alapból nem volt szimpatikus, és helyenként annyira fennakadtak a szemeim a szövegétől, hogy már szemészeti szakrendelésen gondolkodtam. Szórakoztató regény, nem kell szépirodalomnak lennie, de igényes lehetett volna.

Egy pozitív megjegyzésem lenne a történethez: tudtam díjazni, hogy itt nem esnek a szereplők egyből ágyba. Zapata a végéig elhúzza az erotikus jelenetek megjelentetését – arra azért már el lehet hinni, hogy mást is felfedeztek a másikban, nem csak a telt ajkakat és izmos hasfalat. Igaz, ezzel feszültséget akart teremteni a szereplők között, az már annyira nem sikertörténet.

Összefoglalva ez a történet nem nekem lett kitalálva. Elég nagy volt körötte a hype, és nem tudom, miért. Nem izgalmas, nem romantikus, a szereplők is semmilyenek. Most éppen divat.

 

Zapata: Szívvel a falnak - Mint romantikus: 25% tipikus történet, egyszerű szereplőkkel, minimális cselekménnyel.

Szubjektíven: 10% nem szerettem a szereplőket, untam a történetet, a végét is lehetet tudni.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9515464856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása