Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2020. május 20. - BBerni86

A boldogság kulcsa az, ahogyan a világra tekintesz. Vagy örülsz, hogy a pohár félig tele van, vagy azon keseregsz, hogy félig üres. Az pedig még kevesebb embernek jut eszébe, hogy még a pohárért is hálásnak kellene lennünk, mert ha teljesen üres is, legalább van, amit megtölthetünk. (Ludányi: Nyomodban)

 

Nincsen különbség az emberek között. Minden ember meztelenül jön a világra, és az emberek között egyetlen mérték az emberi szív. Az embert nem lehet bőrének színével, avagy nyelvével mérni; az embert nem lehet ruhájával és ékszereivel mérni; az embert nem lehet gazdagságával avagy szegénységével mérni, egyes-egyedül szívével. Ezért a jó ember jobb, mint a rossz, és az igazság jobb, mint a hamisság, de mást nem tudok, és ez minden tudásom. (Waltari: Szinuhe)

 

A kívánságok nem maguktól válnak valóra. Csupán céltáblák, amelyeken az ember kijelölheti mindazt, amire vágyik. De utána saját magának kell betalálnia a célba. (Taylor: A rémálmok múzsája)

 

A kerékpározást nem játssza az ember, hanem megharcolja; a kerékpározás küzdelem – jelentettem ki. (Patterson: A fekete trikó)

 

Mert el kell jutni a mélypontra, hogy aztán észhez térjünk, nem igaz? El kell jutni a mélypontra, hogy onnan aztán elrugaszkodhassunk. (Rowell: Szív küldi)

 

A drága dolgok mindig meghibásodnak. (Lebbon: Alien: Invázió)

 

Egy régi olasz vicc szerint Krisztus biztos, hogy napolitano volt: harmincéves koráig otthon élt, abban a hitben, hogy az anyja szűz, és azzal a meggyőződéssel, hogy ő Isten (Perrottet: Ókori vakáció)

 

A könnyű pénz meg olyan, mint egy szelet torta. Hiába tudod, hogy bele sem szabadna kóstolnod, vagy meg kellene állnod az első falatnál, képtelen vagy letenni a villát. (Ludányi: Nyomodban)

 

A történetek a kapcsolat pénzneme. (Buxbaum: Remény és más csattanók)

 

Jennifer Bethnek: Nem lehet, hogy nem látod a lényeget? Clark Kent nem akar híres lenni. Nem akarja, hogy az emberek észrevegyék. Ha észrevennék, rájönnének, hogy ő valójában Superman szemüvegben.
Plusz, valami szerkesztőségben kell dolgoznia, hogy ő hallja először a fontos híreket. Nem engedheti meg magának, hogy a másnapi újságban olvassa el, hogy Joker támadást indított a Hold ellen.
Beth Jennifernek: Remek érvelés. Különösen olyasvalakitől, aki azt sem tudja, hogy Supermannek semmi köze Jokerhez. (Rowell: Szív küldi)

 

Érthető tehát, hogy minél előbbre jutottam tanulmányaimban, annál jobban éreztem, milyen keveset tudok. Minden orvos talán csak akkor válik igazi orvossá, amikor alázattal eltelten bevallja magának, hogy valójában semmit se tud. (Waltari: Szinuhe)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5815668250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása