Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2020. június 10. - BBerni86

Mi lett volna, ha? Hogy kellett volna máshogy? Miért nem úgy történt… Ez egy idő után megöli az embert. Ha nem tudsz elszakadni a múlttól, akkor képtelen vagy a jövőt építeni. (Leiner: Emlékezz rám)

 

A sors uralkodik felettünk. Vigyázhatsz, tervezhetsz, dolgozhatsz, aztán jön a végzet, nevetve keresztülhúzza a számításainkat, és bolondot csinál mindkettőnkből. Néha ugyan előre ki lehet találni a szándékait, de legtöbbször már minden előre meg van írva. Néhány ember számára egyenesen vérrel van megírva. Ez nem azt jelenti, hogy fel kellene adnunk, de nem ringathatjuk magunkat folyton az önsajnálat hazugságaiba. (Robb: A halál fényében)

 

– De úgy szeretek lájkolni! – közölte.
– Akkor lájkold az ismerőseidet – tanácsoltam.
– Az ismerőseimet? Az én koromban? Vagy halottak, vagy készülnek meghalni – magyarázta, mire az egész asztalunk felröhögött. (Leiner: Emlékezz rám)

 

Maradj ember, és gondolj arra, hogy sohasem szabad elveszítened a reményt. (Charriere: Pillangó)

 

„A szalagcímek sosem lehetnek elég direktek és ostobák – mondogatta Sandra régi osztályvezetője. – Ha ostoba a cím, akkor kattintanak.” Példaként fel is mondta a karrierje legsikeresebb címét. „Ez a tíz szupersztár gyerekekkel aludt…”, aztán, amikor az érdeklődő rákattintott a címre, szembesült annak egészével: „…amikor azok már felnőttek voltak.” (Kling: QualityLand)

 

Ne ítélj el egy bolondot sem, míg nem jártál a cipőjében, barátom! (Campbell: Mindig a férj a tettes...)

 

A szerencsejáték olyan, mint egy gyönyörű nő. Kívánatos, élvezetes, de ugyanakkor szeszélyes. (Robb: A halál fényében)

 

A legfontosabb az életben, hogy mindig tudjuk, hol van a kiskapu. (Kling: QualityLand)

 

…annál, hogy kilónként veszel búcsút magadtól, csak az nehezebb, ha a barátaidtól veszel búcsút. (King: Emelkedés)

 

Az ősi legendák, a mitológia ugyanúgy az élénk elmék szüleményei voltak, ahogyan a vallások is. Semmi több. Az emberek féltek egyedül lenni, és a magány elfogadása helyett mesékbe menekültek, isteneket találtak ki maguknak, hogy ne érezzék magukat annyira egyedül. A vallás remek eszköz a hatalmak és érdekcsoportok kezében, hogy félelemben tartsák az emberiséget, és irányítsák tetszésük szerint. (Carrigan: Az oroszlán árnyékában)

 

Hogy lehet valaki szomorú, ha mindene megvan? (Petit: Abel szava)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5815714582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása