Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Novellák vol.2.

2020. június 23. - BBerni86

r5_38.jpg5: Szívek dallama - 4 kisregény/novella négy magyar kortárs tollából. Közös pont bennük az ünnep, de ezen felül mind más-más világ. Az egyikben egy távkapcsolat azon perceit látjuk, amikor a pár végre együtt lehet, és az elválás ellenére tudják, hogy összetartoznak. Egy másikban egy karácsonyi bevásárlás közben kis románc mellett dől el, hogyan halad tovább egy fiatal élete. De múltbeli traumát feldolgozó, és az anya lányának elmesélt családi történet is akad benne.

4: Képtelen történetek, másvilági mesék - különleges egy történet ez, amiben novellák és r4_48.jpgképregény keveredik. A keret a képregény - valami idegen és gonosz kerül a Földre, ami végez azokkal, akik kézbe veszik. A novellák pedig azok a sztorik, amelyek halálba kergetik a szereplőket. Kis Lovecraft, sok horror és egyediség.

r3_59.jpg3: Veszélyes amazonok - egy újabb izgalmas gyűjtemény, melybe ismert fantasy szerzők küldtek darabokat, melybe a címbeli harcias hölgyek szerepelnek. Simán, a novellákért is olvasható, de kiegészítő kötetnek is működik, hiszen sokan ismert és szeretett világiakat bővítették egy-egy történettel. Csak, hogy a nagyobbak közül említsek párat: Outlander, Trónok harca, Dresden-akták. Sokféle történet és hős, sok kaland és sok stílus.

2: Láthatatlan bolygók - az egyik legismertebb kínai író Ken Liu, aki ebben a r2_59.jpggyűjteményben arra vállalkozott, hogy több kínai írót megismertet a világgal. Sci-fi, fantasy, disztópikus történetek r1_58.jpgválogatása ez, melyek mind kínaiak témában is, nem csak szerzőben. Ugyanakkor megvannak azok a vonásai is, amelyekért élvezetes lehet egy amerikai vagy európai olvasónak is. Több díjnyertes darab van benne, és sok-sok ötlet.

1: Árulkodó nyomok - Jeffrey Archer, aki regények mellett emlékezetes novellákat is alkot. Ez az egyik ilyen kötete - van neki pár. Van benne humor és krimi, mint pl. a nyomozó esetében, akinek meg kell oldania az ország legbékésebb kisvárosában történt első gyilkossági ügyet. Gyanúsított éppenséggel akad bőven - mindenki kész magára vállalni a tettet, de ki az igazi elkövető? De kapunk fontos föntést meghozó bankárt, és a szerelemért mindenre kész hőst is. Változatos, szórakoztató - olvasni való!

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8415907162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása