Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Történelmi krimik

2020. június 30. - BBerni86

6_26a_sello_titka.jpg5: Cserháti: A Sellő titka – az alap a jelenben játszódó krimi, melyben egy újonnan felállított életvédelmi nyomozócsoport igyekszik egy gyilkosságsorozatot felderíteni, de a regény egyik fele történelmi eseményeken alapul. Közelebb hozza a balkáni háborúkat, és húsbavágó képet fest arról, hogy milyen szenvedéseket okoz egy háború a családban, hogy válik egy ártatlan gyermek az események miatt megkeseredett gyilkossá.r4_49.jpg

4: Kondor: Budapest Noir – történelmi környezet, noir hangulat. Gondor Zsigmond újságíró Budapesten, 1936 októberében. Egy rejtélyes gyilkosságról tudósítana, egy fiatal zsidó lány holttestét találták meg. Az áldozattal együttérezve a gyilkos nyomába ered, de ennek az ügynek komoly politikai/társadalmi vetületei vannak, és el akarják ijeszteni. Mi pedig érzékletes képet kapunk arról, milyen r3_60.jpgkorrupt világ volt már akkor is.

3: Roberts: Királycsel – Metellus az ókori Rómában törekszik egyre feljebb a ranglétrán. Egy gyilkosságot kell felderítenie, és akkor is végig akarja vinni a nyomozást, ha nagyon hamar rádöbben, hogy komoly politikai játszmák vannak a háttérben. Van, aki meg akarja szerezni a Róma feletti uralmat, és ezért nem rest gyilkolni sem. Csábító szépségek, halálos bérgyilkosok, és egy felemelkedő csillag Róma r2_61.jpgegén: Gaius Julius Caesar.

2: Cronwell: Szorul a hurok – Rider Sandman londoni nyomozó a napóleoni háborúkat követően. A törvényhozásnak nem nagyon voltak forrásai akkoriban az esetek felderítésére, így ha valaki nem akart ártatlanul lógni, érdemes volt nyomozót fogadnia, aki keresett bizonyítékot mellette. Sandman, az egykori katona most egy r1_60.jpgportréfestő ügyén dolgozik, akit azzal vádolnak, hogy meggyilkolta az éppen lefestett grófnét. Már csak pár nap van vissza az akasztásig…

1: Natt och Dag: 1793 – Stockholm, az orosz háborút követően. Az itt élő Cecil Winge szépreményű törvényszolga volt, de egy halálos betegség miatt már a halálra készül. Egy barát kérésének azonban nem tud nemet mondani, és egy gyilkos nyomába ered. Egy brutálisan megcsonkított, felismerhetetlen ember holtteste kerül elő a tengerből. Ki volt, és mivel érdemelte ezt ki? Miközben Winge a megoldást keresi, megelevenedik egy korszak, melyben a dologházak halálos ítélettel értek fel, és melyben a gazdagok véres bosszút álltak még a szeretteiken is egy káosz felé haladó királyságban.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2815974414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása