Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Mire várunk?

2020. július 10. - BBerni86

Cím: Bronz és Napraforgó

Szerző: Cao Wenxuan – kínai szerző, kint nagyon sikeres ifjúsági és gyerekkönyveivel, nyert Andersen-díjat is. Magyarul ez lesz tőle az első kötet.mire_68.jpg

Műfaj: ifjúsági

Cselekmény: két magányos gyerek meséje, aki egymásban lelnek igaz barátra. Bronz túlélő, egy tűzesetben olyan traumát szenvedett el, hogy megnémult. Napraforgó egy szobrász kislánya, akit vidéki munkára telepít ki az állam apjával együtt. Amikor elveszik, Bronz családja fogadja be, és segít egymásnak gyógyulni a két gyerek.

Várható megjelenés: nyár végére van ígérve a Ventus Libro Kiadótól.

Miért várós?

  • Felszínes leszek, elsőre a borító fogott meg. Szép. (Nem ez az angol, már bemutatta a kiadó a magyar verziót is. Az tetszett meg a napraforgókkal.)
  • Alapvetően nyugati irodalmat olvasok, de nyitott vagyok arra, hogy kipróbáljak valami mást is.
  • Érdekel, mi lesz benne a történelemből és a kínai társadalomról.
  • A sztori vége is érdekel. Lesz happy end, vagy valami keserédes? Egyáltalán mi számítana egy ilyen történetben happy endnek?

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4615992510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása