Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

2020. október 18. - BBerni86

r1_83.jpg- Carriger: Időtlen

Egyiptomban Alexia alkut köt a vámpír királynővel: megérinti, így meghalhat. Cserébe előtte a királynő megpróbálja vámpírrá tenni a halálosan megsérült Ivy-t. A művelet sikeres, a vámpír királynő meghalhat Alexia érintésétől és az egyiptomi vámpírok királynője Ivy lesz, aki áttelepíti Londonba a bolyt.

Alexia is hazatér a családjával, ahol a falkában több változás fogadja őket: a bétájuk átment Conall régi falkájába, a helyére Biffy került, aki máris képes részben alakot váltani. Alfa lesz majd belőle. Conall meg is osztja a feleségével a terveit: kiképezi az utódjának Biffy-t, felnevelik a lányukat, és elköltöznek Egyiptomba. Ott halandó lehet ő is, és megöregedhet majd halhat a feleségével és nem kell az alfák megőrülésétől sem tartania.

- Bardugo: Pusztulás és felemelkedésr2_82.jpg

Az utolsó erősítőről kiderül, hogy nem a főnix. Hanem maga Mal - aki a grisa feltaláló emberi leszármazottja. A fiú könnyen beletörődik, hogy a szerelmének majd meg kell ölnie, így lesz csak annyi ereje, hogy végezzen az Éjúrral. Ráadásul Nyikolaj, aki a következő cár lesz, feleségül akarja venni, így mindenképpen félre kellene állnia.

Csak éppen az Éjúr lecsap, és az árnyakkal megfertőzi a cárevicset, aki szörnyeteggé válva eltűnik.

A párnak egy éjszaka jut együtt, majd jön a végső csata. Alina önmagában nem elég erős, kell az utolsó erősítő is. Mal kikényszeríti, hogy Alina leszúrja és megölje. Olyasmi történik, amire senki nem számított. Az erő felszabadul, és eloszlik az emberek között, míg Alina és az Éjúr ereje semmivé lesz, grisák tucatjai születnek és az árnyak eloszlanak. Az Éjúr elpusztul, Nyikolaj visszakapja az emberségét és cár lesz. De ami még fontosabb, Mal is életre kel. Az ősétől kapott élet, a mágikus összeköttetése a természettel megszűnik, de kap egy emberi életet Alina mellett.

A világ szemében hősi halottak, valójában egy árvaházat vezetnek együtt a szülőföldjükön. A barátaik évente minimum egyszer el is jönnek meglátogatni őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4816244612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása