Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Kwan: Kőgazdag barátnő

Kőgazdag ázsiaiak 2.

2020. október 19. - BBerni86

Pénzszóró, családi titkos, ármányos, pazarló életmódos.

2 év telt el, hogy Rachel és Nick kapcsolatát próbára tette a férfi rokonsága, elsősorban az anyja. Időbe tellett, de Rachel visszafogadta a férfit, és most ők készülnek esküvőre. Mivel Nick 2 éve nem beszél az anyjával, Eleanor 10_19kogazdag_baratno.jpgsok mindenre kész a békülésért. Amikor megismerkedik a Kína-gazdag Bao családdal, akiknek a fia kísértetiesen emlékeztet a fia szerelmére, ő rakja össze a történetet, honnan származik Rachel. Ez nem csak béküléshez, de érdekes nászúthoz is vezet, melyben feltárul a Kína-gazdagok még a szingapúriaknál is tékozlóbb élete. Rachel az öccse és annak szerelme vendégeként kóstolót kap abból, hogy vannak az anyósánál is elvetemültebb emberek. Közben Kitty igyekszik beilleszkedni az elit köreibe, és Astrid szembenézhet azzal, hogy mennyit változott Michael a pénz miatt, ki az, aki igazán őt szereti, és nem akarja átformálni.

Nem véletlenül halogattam ennyi ideig ezt a kötetet, noha az első részt imádtam. Tipikusan az a regény, ami számomra egyszerre guilty pleasure és strandkönyv etalon. Nagyon luxus környezetben játszódik, olyan gazdagok között, amit elképzelni is nehéz. A szereplők nagyon ármánykodnak, tele van szórakoztató és piszkos játszmákkal. Nem hittem, hogy Kevin Kwan képes lesz az első rész szintjét hozni.

Így kellemes meglepetés volt, hogy még rá is tudott tenni egy lapáttal. Megismerkedünk a Kína-gazdagokkal a szingapúriak után. Egy kis gyorstalpaló: Szingapúrba még a szocialista idők előtt a vagyonukat átmentő kínai családi milliomosok voltak, akik inkább az angolokhoz szocializálódtak. Ám Kína váltott, és egyre több az anyaországban is a milliomos. Olyan vagyonokat lehet felhalmozni, ami az ősi családi vagyonok urai mellett is kimagasló.

Az új szereplők ezt a réteget képviselik, és bennük már az a kontroll sincs meg, ami a szingapúriakban. Ők látványosan szeretik szórni a pénzt, imádják, ha rájuk vetül a figyelem. Rachel öccse, Carlton a luxuskocsik megszállottja. Milliókat lazán kifizetnek, hogy az ügyeit eltussolják. De ez semmi a barátnője, Colette világához képest. Olyan magángépekkel röpködnek, amelyekbe még mesterséges tavak is ki vannak alakítva. A párizsi bevásárlás vele olyan, mint egy sáskajárás, ahol a luxustermékeket zabálják fel. Hosszan lehetne sorolni, mennyire a realitásoktól elszakadt ez a világ. Luxusmárkák, luxus helyszínek, egy olyan életszínvonal, amit még elképzelni is nehéz, noha Kwan alaposan bemutatja.

Egyre jobban értékelem a szerző kis lábjegyzeteit is. Érezni belőlük, hogy mennyire otthon van az elit és a popkultúra világában, közelebb is éreztem magamhoz a személyes hang miatt, és a bennfentes tudatot is növelte. A humora is bejön, de azt a regényből is tudtam már.

A világon túl az események is szórakoztatóak. Sokaknak vannak gonosz kis hátsó szándékaik, és játszmáznak. Rachel és Nick kissé háttérbe kerülnek, a rivaldafényt a címbeli gazdag barátnő, Colette kapja. Ő az a típusú elkényeztetett elit lány, akit egyszerre lehet utálni és sajnálni is. Irigylésre méltó az élete a külsőségek terén, de érzelmileg komoly defektek vannak. Rachel azért lesz jó ellensúly Carlton számára, akinek lesz esélye választani a nővére képviselte normalitás és Colette gátlástalansága között.

Egyszerre humoros és szatirikus, ahogy Kitty, az egykori szappanopera-sztárocska igyekszik előkelő feleséggé változni. Mosolygós, de ott van, mennyire álságos is ez a közeg.

Astrid története pedig szintén azt mutatja, hogy a vagyon mennyire megronthat. Michael személyisége gyökeresen változni kezd a milliókkal. Bulváros, mik lesznek itt.

Olyan, mint egy jóféle szappanopera – nekem a Dynasty szokott róla eszembe jutni.

Kwan tehát megcsinálta: még elképesztőbb és még őrültebb gazdagokat mutat nekünk, egyszerre szórakoztatva és figyelmeztetve annak a világnak a veszélyeire. Bírtam!

 

Kwan: Kőgazdag barátnő - Mint strandkönyv: 95% elképesztő luxus, botrányos ármányok és egy bonyolult család. Fun!

Szubjektíven: 90% ez már az a szint, amit fel se fogok. Szórakoztató, de tényleg élnek így?

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5216245834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.10.19. 17:39:34

Ez biztos valami men's bestseller.

"kapcsolatát próbára tette a férfi rokonsága"
Igaz történet alapján?

Na lássuk a többit is:
"Időbe tellett, de Rachel visszafogadta a férfit, és most ők készülnek esküvőre"
Ez olyan hülye, ilyenhez nem szabad hozzámenni. Belepusztulnék, ha olyannal kéne házasodni, akinek az anyja a legkisebb dologba is beleszól.

De mivel hülye a csaj-->"pazarló életmódos." *2

Nem lehet hülye a szerző, de azért szeretne keresni a könyvén, hát valamit el kell kezdeni kamuzni:

"Mivel Nick 2 éve nem beszél az anyjával"-Ez a kamu a kibontakozás kezdete.

"akiknek a fia kísértetiesen emlékeztet a fia szerelmére"-?

"ő rakja össze a történetet, honnan származik Rachel."
Ohh. Már megint a kornyeleskedés.*

"hogy vannak az anyósánál is elvetemültebb emberek."
Hát igen, de a különbség a megszépítő messzeség.

*"Eleanor sok mindenre kész a békülésért." valahogy ennek a minden lében két kanál viselkedésnek kell keresni egy indokot, amitől ez az egész megpuhítja a naiv, buta főhősnőt
*2
"melyben feltárul a Kína-gazdagok még a szingapúriaknál is tékozlóbb élete."
Egy kis csillogó pénzbűvölet.

"A szereplők nagyon ármánykodnak"
Az előbbiek után ez nem meglepő.
De valahogy olvastatni kell a könyvet azon nőkkel, akik újramelegítenék a káposztát, hátha nem lesz annyi válás vagy mittudomén mi értelme van.
Vagy akkor tényleg olyan férfiaknak szól, akik zsozsóval tudják visszacsalogatni az aranyp..t, mert mással nem megy, és olyan anyuci fiacskái keménykezű anyukák szárnyai alatt?
Jajj csak az a baj hogy az ilyen palik az anyjukon kívül senkit nem látnak nőnek csak p..nak és személyzetnek max és közben totális tévedésben vannak.
süti beállítások módosítása