Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

GameDay

Raffaitin: Leonardo da Vinci titka

2020. október 24. - BBerni86

Szabaduló szoba - divatos közösségi játék, amelyben bezárnak egy szobába, amely tele van rejtvényekkel. Meg kell fejteni, hogy kijussatok a szabadba. Már nálunk is egyre népszerűbbek, és ezt más ágak is meglovagolják. Jó gamer_39.jpghorrorfilm alapanyag, de társas és könyv is készült már ilyen.

A Leonrado da Vinci titka rejtvénykönyv. A kerettörténet szerint egy újságíró bőrébe bújunk, aki kódolt üzenetet kap. Megfejti, és ezzel belekerül egy kincs utáni kutatásba. A végcél: da Vinci titkos laborja.

Egyik feladat megoldása vezet át a másikba - a kötetben vannak segítségek is. Ha elakadsz,. ott a segítő szám, ami alapján kikeresheted a súgót. Elvileg 1 óra van rá, de...

Nehéz! Az egyszerű szójátéktól kezdve térképes feladványon át előismeretet igényló feladatig minden van benne. De most komolyan, ki tudja fejből, mi volt Salai teljes neve? (Gondolhatjátok, mennyi az esély, ha már az sem megy, hogy ki volt Salai. Én ezt hiába tudtam, a teljes nevéről fogalmam sem volt.)

De, mivel GameDay, egy rejtvényt kaptok! Amivel indul a kaland. Kaptál (Mirzoyan a karakter, az újságíró neve) egy 4 jegyű kóddal záródó dobozt és egy levelet, melynek szövege:

M. Mirzoyan,

Csak

Lelkiismeretesen!

Mivel nyílik a doboz? Megoldás: Tovább!

Vastagon ki van emelve: M-M-C-L, amelyek római számok. Vagyis: 2150.

Ez a legkönnyebb a kötetben, ennél csak nehezebb feladatok várnak a próbálkozókra :)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1616256040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása