Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

2020. december 27. - BBerni86
  • Morgenstern: Éjszakai cirkusz

r1_99.jpgMarco és Celia folytatják a játékot, felváltva bővítik a cirkuszt és próbálnak olyasmiket kitalálni, ami a másiknak tetszene vagy kiegészíti az ő munkáját. Vonzódnak egymáshoz, de megegyeznek abban, hogy nem lesznek együtt, amíg nem ér véget a játék. Utána eljön az ő idejük.

Celia lesz az, aki rádöbben, hogy a verseny igazából arról szól, melyikük bírja tovább. Nem a varázslat a lényeg, a kitartás. Csak úgy lehet vége, ha valamelyikük meghal. Ki is találja, hogy végezzen magával – hagyni akarja a férfit nyerni.

Marco azonban nem engedi el, és együtt kötik magukat a cirkuszhoz. Egy fiúra ruháznak mindent, ő fenntartja a cirkuszt, amihez már ők is kötve vannak – együtt, láthatatlanul.

  • Swan: Titok Párizsbanr2_94.jpg

Flora a képek nyomában Bécsbe jut el, ahol megismerkedik egy idősebb üzletemberrel, akivel viszonyba is bonyolódik. A képek az ő családjához tartoznak, a II. VH idején tőlük vette meg egy kereskedő, cserébe az életükért, de elárulta őket. Mindenki meghalt, a gyerekek is. Leginkább a nénje portréját szeretné visszakapni.

Flora rájön, hogy azok a képek mind zsidóktól vannak, akiktől a családfő megvette. A háború után váltott nevet, lett Vermeil, és telepedett le Párizsban.

Visszatérve a Vermeil nagymamától akarnak részleteket megtudni, és Xavier is leutazik a lánnyal. Közben össze is jönnek, Flora be lesz avatva a családi titokba. A testvére azért olyan önpusztító, mert kamaszként megerőszakolták ás semmit nem tettek a férfi ellen, aki bántotta. Amikor kiderül, hogy Flora fivérét is nemi erőszakkal vádolják, szakít a lánnyal.

Flora szenved, de valamit észrevesz. A portré szemei – mint Xavier apjának a szemei. Ő szedi ki az igazat a nagymamából: a férje csak azért dolgozott a nácikkal, hogy a zsidók vagyonát és magukat a zsidókat menteni tudja. Abból a családból csak egy személyt tudtak kihozni, a legkisebb gyereket. A sajátjukként nevelték, és Xavier apja most tudja meg, ő volt az a gyerek. A portrén az asszony az anyja.

Xavier kér még egy esélyt Florától, aki szerelmes belé, így megpróbálják együtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1416358760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása