Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Hősök és osztagaik

2021. január 05. - BBerni86

r5_60.jpg5: Hercz: Arany és Ónix – a viktoriánus Anglia, kicsit másképpen. A természetfeletti nagyon is létezik, és a világokat egy fátyol választja el egymástól. Egy titkos osztag, köztük mindenféle természetfeletti lénnyel óvja a fátylat. Közéjük keveredik Asarella, aki képes a fátylat alakítani mágiával. Lesz itt kényszerházasság, múltba nyúló összeesküvés is.r4_73.jpg

4: Keyes: Született királynő – mágikus háború közeleg, egy ősi erő készül felemelkedni, hogy átírja a világ sorsát. Pár ember akad, akik megakadályozhatják a véget, és hol együtt dolgozva, hol külön utakon vívják a harcaik, mint egy fantasy hős osztag. Van köztük mágikus erejű királynő, a zenét mágiával r3_88.jpgötvöző szerző, kardvívó mester és vadász is.

3: Forester: A lány, aki tudott repülni – Piper helyes kislány, aki tud repülni. Hiába minden kedvessége, a helyiek félnek tőle, és a szülei kénytelenek elküldeni egy speciális iskolába. Itt aztán akad zseni és szupererővel bíró gyerek is. De vajon tudnak-e a saját hőseik lenni, és megmenteni maguk az iskola rendszerétől, hogy aztán új kalandokba vághassanak bele?r2_95.jpg

2: Hernád: Garabonciás Osztag – jelenleg 3 résznél tart Magyarország szuperhőseinek sorozata. Ok, nincsenek olyan anyagi javaik, mint nyugati társaiknak, és egy ócska busszal kénytelenek járni, de a világot akkor is meg kell menteni! Hiszen vannak itt összeesküvő vámpírok, és idegen lények is, akik az radikalisok.jpgország mágikus erejére vágynak, alakváltó szupergonoszról nem is beszélve.

1: Doctorow: Mintaszerű kisebbség (Radikálisok kötetből) – a szerző fogta a DC karaktereit és annyira álcázta őket, hogy mindenki rájuk ismerhessen, de azért ne kelljen jogdíjakat kifizetni. Így jutunk el az idegen bolygóról csecsemőként érkezett hőshöz, akinek a barátnője Lois, a barátai Clarknak szólítják, de nem Supermanként, hanem Amerikai Sasként jobbítaná a világot. Most éppen nem szupergonoszok után rohan, hanem a rasszizmust akarja felszámolni. Hiába figyelmezteti a milliárdos Bruce, aki éjszakánként igazságot oszt – csak itt nem nevezhetjük Batmannek – hogy ez nem fog tetszeni az amerikainak. Meg is lesz az eredmény: Amerikai Sas szembenézhet azzal, hogy a származása miatt bevándorlóként kezdik kezelni és egyre jobban kirekesztik.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9916372508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása