Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Hunter: Légy merész!

2021. január 10. - BBerni86

Szerelmes, téves üzenetből kapcsolatos, egymásra kattanó.

Delia kapcsolata kihűlt, és ebben tisztában is van. Szolidan szakítanak a barátjával, megegyezve, hogy ettől még a barátság nem szakad meg közöttük. Delia azt hiszi, a bátyja akarja felvidítani, és küld neki SMS-ben üzenetet. Vissza is ír. Hamarosan azonban kiderül, hogy az a szám nem a bátyjáé. Egy Zach nevű srácé, aki egy ügyfelével egyeztetett volna találkozót, nem egy random lánnyal. A két fiatal azonban szimpatikus egymásnak, így legy_meresz.jpgüzenetekben kapcsolatban maradnak egymással. Lassan életük minden örömét és bánatát egymással beszélik meg, és egyre inkább elgondolkodnak azon, milyen lehet a másik élőben. Delia egyre biztosabb abban is, hogy pár hét alatt beleszeretett a srácba, akivel még nem találkozott. Amikor Zach felajánlj egy igazi randit, beleegyezik. Vajon a varázs meg lesz élőben is?

Mivel romantikus new adult regény, ezt csak költői kérdésnek szántam. Bár az tényleg poén lenne, ha élőben meg nem tudnának kijönni egymással, míg üzenetekben a másik az igazi. De ez nem ilyen regény, marad a megszokott klisék mellett.

Unalomig ismételtem már, de azért vegyük át most is!

1: a pár megismerkedik és nagyon hamar nagyon egymásra kattannak. Megvan. Azért Hunter védelmében annyit kénytelen vagyok megjegyezni, hogy ez nem egy olyan történet, ahol meglátják és megkívánják egymást, és a jó szexet kezdik el szerelemnek nevezni. Itt tényleg megismerik egymást, és mire személyesen találkoznak, már alapjai vannak a kapcsolatuknak. Plusz, még egy sem vetik bele magukat egyszerre az ágyba.

2: félreértés miatt nagy veszekedés és szenvedés. Megvan. Ez az a része, ami a leginkább rossz a cselekménybe. Akkora ostoba, nagy félreértés az egész, hogy nem esett jól olvasni sem. Érezni rajta, hogy a szerző csak kiszenvedett magából valami mondvacsinált konfliktust, hogy még úgy 70-100 oldallal több legyen a regény.

3: nagy gesztussal békülés és még nagyobb boldogság. Pipa és pipa. Nagyon nem is akarom részletezni. A kötelező körök és a kötelező happy end, ami már annyira szabvány, hogy elég komolyan unom is.

Vagyis, a cselekményt tekintve megosztott a véleményem. Egyrészt, annak örülök, hogy ez tényleg kapcsolat és egymásba szeretnek, nem a szexre alapoznak. Viszont, semmi meglepetés nincs benne, pont azt nyújtja a regény, amit ettől a zsánertől várunk.

A karakterek is new adult tipikus szereplők. Kedvesek, helyesek, nagyon szeretik egymást és nehéz bennük hibát találni. A romantikus regények mesehősei. Különben szimpatikus lehet Delia, Zach is, jó párost is alkotnak, csak annyira tipikusak… A mellékszereplőkben kicsit több az élet – durva, ha azt mondom, egy házi állatként tartott kecskében van a legtöbb spiritusz?

Ha már az a kecske. Értem, hogy aranyosnak írja meg a szerző, és próbál vele humort vinni a cselekménybe, de a vidéki nagymamámmal nekem a kecske nagyon nem háziállat. Haszonállat, aminek kint van a helye. Nem tudom elhinni, hogy egy ilyen állat boldog lehet lakásban tartva. Hozzáteszem, én tényleg láttam kecskét és nem csak képen. Nekem nagyon nem fér bele, mint házi kedvenc.

Ha már humor. Kevés van a kötetben, inkább kellemes romantikus limonádé, mint komédia.

Nem rossz, de nem is jó élmény. Plusz, az elején sms regény jellegű, ami nem igazán jött be.

 

Hunter: Légy merész! - Mint romantikus: 55% jól felépített kapcsolatról szól, ha klisé is akad. Formájában friss.

Szubjektíven: 40% hiányzott az a plusz belőle. Helyes, aranyos, de se izgalom, se poénok.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5016383180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása